Jakub Dvořák
14. srpna 2016 • 05:00

Ščasného šachy na Bohemce: ČTYŘI změny v sestavě a výhra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný míchá se sestavou letenského kádru jako se šachovými figurkami. Ve 3. kole ePojisteni.cz ligy na půdě Bohemians 1905 nastoupil na domácí s jinou sestavou než před týdnem v Teplicích. Vyměnil hned čtyři hráče. Tentokrát měl ale šťastný výběr. Sparta v Ďolíčku dominovala a po výhře 2:0 si odvezla tři body.



Kapitán David Lafata, dosud stálý člen základní sestavy Martin Frýdek, tvořivý záložník Aleš Čermák a trucují Tiémoko Konaté. Všichni tito hráči chyběli v zahajovací sestavě Letenských, která v Ďolíčku vyrukovala na domácí „klokany“.

„Juliš nastoupil, protože jsem od něho čekal náběhy za obranu. Josef Šural odehrál velmi dobrý zápas. Měl šance, chybělo tomu pouze zakončení. Poprvé v základu nastoupil Daniel Holzer a na to, že mužstvo není zrovna v optimální formě, tak to zvládl výborně,“ řekl k rošádě v sestavě sparťanský kouč.

Ten proti Bohemians upustil od rozestavení 3-5-2, kterým se Sparta během sezony prezentovala v minulých zápasech a zvolil systém 4-2-3-1. A přineslo to úspěch. Zatímco v Teplicích s tímto rozestavením dobývali sparťané branku Severočechů marně, ve Vršovicích se jim dařilo. O jejich vítězství rozhodly góly Lukáše Juliše a Bořka Dočkala už v prvním poločase.

Jak se změnila sestava Sparty

Sestava proti Teplicím

Koubek - Konaté, Mazuch, Kadlec, Costa – Vácha, Mareček - Dočkal, Čermák, Frýdek – Lafata

Sestava proti Bohemians 1905 

Koubek – Zahustel, Mazuch, Kadlec, Costa – Vácha, Mareček - Šural, Dočkal, Holzer Juliš

„I když tam samozřejmě nějaké chyby byly, tak si myslím, že se náš výkon blížil k tomu, co chceme předvádět,“ přiznal Ščasný. „Hráči hodně pracovali, měli jsme dost centrů za obranu, tým se snažil jít rychle za míčem, měli jsme hodně šancí. Když to shrnu, podali jsme výborný výkon,“ pochválil své svěřence sparťanský trenér.

Po čase tak sparťanští fanoušci mohli být s hrou svých oblíbenců spokojeni. Hra Sparty měla proti oslabenému soupeři o Martina Haška mladšího a brankáře Viktora Budinského, kteří v klubu hostují z Letné, slušné parametry.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:2. Výhru favorita vystřelil Juliš s Dočkalem
Video se připravuje ...

Stoperská dvojice Ondřej Mazuch – Michal Kadlec, která spolu hrála i v Teplicích, působila velmi jistě. V ofenzivě se sparťanům také dařilo. Křídla Josef Šural a Daniel Holzer, který dostal šanci od prvních minut vůbec poprvé, hýřila aktivitou. To vše podpořené dvojicí Lukáš Vácha a Lukáš Mareček, kteří se starali o defenzivní práci a bořili ofenzivní choutky Bohemians.

Před čtvrtečním úvodním zápasem play off Evropské ligy na půdě dánského Sonderjyske, to jsou pro letenskou družinu jenom dobré zprávy.

Záložník Bořek Dočkal patřil mezi nejlepší hráče na hřišti
Záložník Bořek Dočkal patřil mezi nejlepší hráče na hřišti

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud