Jan Vacek
17. srpna 2016 • 21:19

Sparta je v Dánsku i s novou posilou. Jsme favorité, tvrdí Ščasný

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přicestovali do Dánska s jasným cílem. Definitivně zahladit bolestivé vyřazení se Steauou Bukurešť ve 3. předkole Ligy mistrů a proskočit alespoň do základní skupiny Evropské ligy. Zbývá jediné. Odpravit z cesty houževnatý dánský celek Sönderjyske. „Pokud navážeme na poslední výkon, tak se výsledek dostaví,“ věří obránce Michal Kadlec.



Síly jsou rozvrženy jasně. Sparta v pozici jasného favorita, Sönderjyske coby celek, který touží překvapit. Třeba í tím, že jeho hřiště je oproti standardu výrazně užší a kratší. Perfektně tak vyhovuje způsobu hry, který Seveřané praktikují. Dlouhé auty do šestnáctky, síla ve standardních situacích a osobních soubojích.

„Jejich způsob hry je určitě nepříjemný, ale já nechci být alibista. S veškerým respektem k soupeři musíme roli favorita přijmout,“ konstatuje trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta má v Dánsku i Karavajeva, v základu ale spíš nebude
Video se připravuje ...

Po středečním příletu do městečka Haderslev, kde soupeř českého vicemistra sídlí, absolvovali Pražané předzápasový trénink. Na něm nechyběla čerstvá posila Vjačeslav Karavajev. Talentovaného obránce už Sparta zapsala i na soupisku pro nejbližší dvojzápas, jeho start v zítřejším duelu ale není příliš pravděpodobný.

Ščasný totiž s velkou pravděpodobností vsadí na sestavu, která byla úspěšná v sobotním duelu na Bohemians. V něm Letenští podali zřejmě nejlepší výkon v sezoně a po zásluze zvítězili 2:0.

„Musíme se od něčeho odpíchnout. Zvažoval jsem systémovou změnu, ale asi vyjdeme z toho, co bylo na Bohemce,“ potvrdil zkušený kouč. Podle informací iSport.cz chystá jedinou změnu, kdy nezkušeného Daniela Holzera nahradí Martin Frýdek, jehož důraz by mohl na dánského soka platit.

Informace o soupeři sháněli Pražané po různých osách. Jednou z nich byl i bývalý hráč Sparty Václav Kadlec, který momentálně nastupuje za Midtjylland a z dánské ligy tým Sönderjyske výborně zná. „Volal jsem mu okamžitě po losu, nejenom kvůli soupeři. Popsal mi ho naprosto přesně. Proto říkám, že musíme mít respekt. Oni na jejich hřišti vedli 2:0 a nakonec prohráli 2:3,“ připomněl Ščasný.

Fotbalisté Sparty během tréninku v Dánsku
Fotbalisté Sparty během tréninku v Dánsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud