Pavel Janega
24. srpna 2016 • 23:00

Karavajevovi se debut ve Spartě podařil. Nahradí Ondřeje Zahustela?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefa do černého? Nová posila Sparty Vjačeslav Karavajev úspěšně zvládla první start a s velkou pravděpodobností se usadí v základní sestavě Letenských na delší čas. Kvalitním výkonem nadchl i trenéra Zdeňka Ščasného. Co ale znamená jeho příchod pro Ondřeje Zahustela?



Neúnavně brousil lajnu, nabíhal za obranu, pomáhal tvořit útočné akce, v rychlosti se vracel do obrany. V neposlední řadě přihrál na gól Matěji Pulkrabovi. Vjačeslav Karavajev byl v posledním duelu s Jabloncem (3:0) pozitivem sparťanského výkonu.

„Splnil přesně to, co jsme od něj chtěli. Jednoduchá a rychlá hra nahoru. A nejenom že nahrál na krásnou branku, jsem s ním maximálně spokojený. Hrál výborně,“ chválil ruského obránce kouč Zdeněk Ščasný.

Měl akorát jedinou výtku, že Karavajev ještě není sehraný s novými spoluhráči, což je po týdnu tréninku celkem logické. „Ještě trošku potřebuje, aby si ta spolupráce sedla. V první půli se správně dostával na úroveň Josefa Šurala a čekal, že mu odskočí, aby mohl za obranu,“ všiml si Ščasný.

S každým dalším tréninkem se tyto detaily vypilují. A pokud si Karavajev udrží formu i nasazení, v sestavě letenského týmu se udrží.

Otázkou je, jakou roli bude mít nyní ve Spartě Ondřej Zahustel. V zimě přišel jako posila do základní sestavy, jenže kvůli slabší formě v posledních týdnech z ní vypadl. Ščasný ho po odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Bukurešti dokonce kritizoval, že „je úplně mimo“. 

Zahustel však vyniká svou pracovitostí. I když se nedaří, maká na sobě, tudíž Karavajevův příchod pro něj nemusí být konečná. Stačí, aby Sparta využila taktických možností, které se jí tímto otevírají.

Posila z CSKA Moskva je vysoce univerzální a schopna nastoupit i na levé straně obrany. Jestli by snad Costa zaznamenal výkonnostní pokles, obsazení krajů Karavajevem a Zahustelem může být jedním z řešení.

Ščasný: Musíme zvládnout roli favorita
Video se připravuje ...

Ostatně už v nedělním utkání provedl trenér Ščasný jeden zajímavý tah. Protože nebyl s Costou zcela spokojený v ofenzivní činnosti, posunul ho po úvodní brance Davida Lafaty na stopera a doleva šel Michal Kadlec.

„Costa se dostával do křídelního prostoru a přece jenom to řešení nemá takové jako Kadlec, ten je klidnější na balonu. Tak proto. A věděl jsem, že i Costa si poradí s Wágnerem ve vzduchu,“ vysvětlil Ščasný, proč se k tomuto kroku odhodlal. Další variantou je posunout Zahustela zpět na křídelní post, na kterém hrál pravidelně v Mladé Boleslavi.

To by ale znamenalo, že by na lavičku museli zamířit buď Josef Šural, anebo Daniel Holzer s tím, že by se Šural přesunul na levé křídlo. A vzpomeňte, jak na této pozici zářil ve Slovanu Liberec.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud