26. srpna 2016 • 11:30

Rajtoral míří do Turecka. Bude hrát kousek od syrských hranic

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týdnu vyšlo najevo, že je jedním z hráčů, kteří by mohli opustit kádr fotbalistů Viktorie Plzeň. Obránce František Rajtoral patří k symbolům mužstva, které v minulých sezonách získávalo tituly a bojovalo v Lize mistrů. Nyní má plavovlasý obránce namířeno do Turecka, kde by mohl nastupovat za celek tamní nejvyšší soutěže Gaziantepspor. Přestup ještě musí potvrdit vzájemnou dohodou oba kluby.



O možném odchodu Františka Rajtorala z Viktorie se hovořilo delší dobu. Třicetiletý fotbalista v průběhu minulé sezony přišel o pevné místo v základní sestavě, vybojovat si ho nedokázal ani v úvodu nového ročníku.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek tak dal hráči a jeho agentovi zelenou, aby hledali nové angažmá. Rajtoral preferoval odchod do ciziny, ke kterému nyní s největší pravděpodobností dojde.

„Dojaďujeme poslední detaily smlouvy s Gaziantepsporem. Samozřejmě musí dojít k dohodě mezi oběma kluby. Vše by mělo proběhnout tak, aby Franta v pondělí odletěl do Turecka za svým novým týmem,“ řekl pro iSport.cz hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports Agency. V novém působišti by měl hráč podepsat tříletý kontrakt.

Daniel Kolář a František Rajtoral (vzadu), dvě dlouholeté stálice Viktorie Plzeň
Daniel Kolář a František Rajtoral (vzadu), dvě dlouholeté stálice Viktorie Plzeň

Klub, který prohrál první ligový duel sezony Genclerbirligi 0:2, hraje ve městě Gaziantep. To má zhruba 1,8 milionu obyvatel a nachází se jen několik desítek kilometrů od hranic se Sýrií.

"Gaziantep je jedno z nejdynamyčtěji se rozvíjejících měst v Turecku. Průmyslové a technologické centrum. Hráči bydlí v krásném komplexu ala Dubaj se stálou ochrankou," konstatuje Pavel Zíka. "Gaziantepspor má velké ambice, příští měsíc inauguruje nový stadion pro 36 tisíc diváků, který připomíná mnichovskou Allianz Arenu," dodává.

Dříve se spekulovalo, že by Rajtoral mohl odejít do Dánska či druhé bundesligy, nakonec ale bude hrát nejvyšší tureckou soutěž. V dosavadním průběhu sezony naskočil rodák z Příbrami pouze do tří ligových utkání, v evropských pohárech příležitost nedostal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud