26. srpna 2016 • 18:15

Van Kesselův nároďák. Slávista zvolil exotiku, když ho přehlíželi v Ajaxu

Autor: jon, har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedním z deseti slávistů, které po nedělním duelu v Plzni čekají reprezentační povinnosti, je i Gino van Kessel. Nejdražší letní posila odletí reprezentovat exotické Curacao, za které hraje od roku 2015. 23letý forvard se přitom narodil v nizozemském Alkmaaru, ale rozhodl se nastupovat za zemi svých předků. Proč? O tom se rozpovídal v nedávném rozhovoru pro Sport Magazín.



Van Kessel prošel mládežnickými akademiemi v rodném městě a dostal se až do Ajaxu Amsterdam. Od mládí střílel dost gólů, jenže reprezentační pozvánky ho míjely. "Jako kluk jsem snil o národním týmu, ale v Holandsku jsem pořád neměl šanci," vzpomínal rychlonohý útočník Slavie v rozhovoru pro Sport Magazín.

"Hrál jsem v devatenáctkách nejvyšší ligu, byl jsem králem střelců, když jsem se dostal na první místo po úvodním kole a vydržel jsem na něm až do konce. Dal jsem 29 gólů ve 26 zápasech, ale nikdy jsem nedostal od holandské fotbalové asociace pozvánku do reprezentační devatenáctky," divil se.

Proto se v roce 2015 rozhodl přijmout nabídku od Curacaa, malého ostrova v Karibském moři. "V jednadvaceti jsem od nich dostal pozvánku do reprezentace a nechtěl jsem už na nic čekat," uvedl slávistický útočník.

K odlehlému ostrovu ho pojí rodinné pouto. „Když jsem byl malý, jezdil jsem na ostrov každých pět let. Na narozeniny babičky, která tam dodnes žije. Vždycky tam byla velká narozeninová party, na kterou se sjela celá rodina. Část je z Curacaa a část z Holandska. Nyní tam jezdím častěji, protože hraju za reprezentaci Curacaa a máme srazy tak třikrát, čtyřikrát za rok," prozradil Van Kessel.

Za Curacao dosud odehrál sedm zápasů a vstřelil čtyři branky. Na dalekou cestu se chystá i po víkendu, v týdnu odehraje dva kvalifikační zápasy Karibského poháru. Nastoupí doma proti reprezenatci Antigui a Barbudy, poté ho čeká utkání v Portoriku.

Curacao je malý ostrov čítající lehce přes 150 000 obyvatel. Až do 10. října 2010 byl ostrov součástí Nizozemských Antil, stejný rok se dala dohromady i nová reprezentace.

Van Kessel: V Trenčíně jsem odehrál skoro vše. Snad to ve Slavii bude stejné
Video se připravuje ...

Fotbal je ve vzdálené destinaci velice populární. "Máme vlastní stadion s umělou trávou a osvětlením, protože většinou hrajeme od osmi večer. Není to velká aréna, ale stačí. Na fotbal tam chodí hodně lidí. Na velké reprezentační zápasy přijde i deset, dvanáct tisíc fanoušků. Takže z hlediště máme vydatnou podporu," pochlubil se Van Kessel.

V národním týmu ho vede legendární nizozemský útočník Patrick Kluivert. "Má obrovské hráčské zkušenosti. Všichni víme, co na hřišti uměl. Hrál na mistrovství světa i Evropy, v Lize mistrů s Barcelonou. Pro všechny je to velká osobnost. Takhle na něj koukáme i my v mužstvu," ocenila svého kouče nejdražší letní slávistická posila.

"Pozorně posloucháme všechno, co řekne. Protože je to Patrick Kluivert! Moc toho nenamluví, ale když něco řekne, tak to sedí. A my mu pečlivě nasloucháme, což je pro každého trenéra nesmírně důležité," dodal jeden z nejrychlejších hráčů české ligy.

Van Kessel zatím po příchodu do Slavie neoplývá oslnivou formou, přesto se do reprezentační nominace dostal. Čečká ho tak daleká cesta do pro Čechy exotické oblasti.

"Je to vyloženě prázdninový ostrov. Hodně lidí z Holandska tam tráví pravidelně dovolenou. Je to ideální místo: nádherné písečné pláže, průzračné moře a krásná příroda. Teploty mezi 30 až 35 stupni," popsal Kessel místo, kde patří mezi velké fotbalové ikony.

Slavia - Zlín: Van Kessel si našel odražený míč a propálil Dostála. Slavia žije
Video se připravuje ...

Slavia - Zlín: Van Kessel utekl všem, ale bránu netrefil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud