27. srpna 2016 • 15:40

Plzeň rozjíždí novou éru. Jak vypadá Pivarníkův model bez Koláře?

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční odvetou play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad (2:2) a sérií následných hráčských změn vyslala Viktoria Plzeň jasný signál. Zažitý systém 4-2-3-1 se po úspěšných letech přesunuje do kategorie Plán B. Roman Pivarník momentálně preferuje rozestavení 4-4-2, do něhož by měly zapadnout nové posily. Jak může vypadat sestava, v níž už nebude letitá opora Daniel Kolář a naopak se zařadí noví hráči?



Viktoria se vydává na cestu postupné přestavby, které požehnalo i vedení. Do kádru mistra přišli noví hráči (Martin Zeman, Ergys Kace), naopak do Turecka zamířili letité stálice František Rajtoral a Daniel Kolář.

Český mistr spustil přesuny v druhé polovině týdne. Potvrdily se tak informace Sportu, že se Plzeň dohodla na příchodu Martina Zemana, který podepsal tříletý kontrakt. Druhou posilou je albánský reprezentant Ergys Kace. Třiadvacetiletý střední záložník přichází na roční hostování s opcí.

Oba už budou k dispozici pro nedělní atraktivní duel se Slavií, kde bude Plzeň napravovat debakl 0:5 z konce minulé sezony. V sestavě už se neobjeví dvojice Rajtoral, Kolář. Zkušení hráči míří do Turecka, kde je čeká angažmá v prvoligovém Gaziantepsporu.

Plzeň chtěla ještě útočníka Tomáše Poznara ze Zlína, jednání se ale zasekla. Každopádně forvard Fastavu by se hodil do rozestavení 4-4-2, jež by chtěl Pivarník dlouhodoběji používat. K němu potřebujete dva pracovité útočníky, kteří jsou ochotni vypomáhat defenzivě a mít dost sil i na útok. Poznara za tuto činnost opakovaně chválil trenér Zlína Bohumil Páník.

Pivarník: AS Řím je favorit skupiny, my se ale pokusíme postoupit
Video se připravuje ...

Pivarník počítá s Hromadou i Hrošovským

Zásadní pro zmíněnou formaci je i role dvou středních záložníků, kteří musí zvládat v rychlosti práci směrem nahoru i dolů. Proto přichází Kace, aby doplnil Jakuba Hromadu, s nímž Pivarník evidentně počítá, a Patrika Hrošovského, který je momentálně zraněný.

„Snažíme se hledat správné rozestavení, je to věc formy a kvalitních útočníků. Proti Razgradu jsme hráli hodně náročně a musíme takto hrát i dál. Dostali jsme do sestavy mladé hráče, ačkoliv Matějů tam už byl i dřív. Každopádně s Ludogorcem jsme (v úterý) neměli ve středu pole problém,“ uvedl Pivarník.

S nasazením hráčů i přepínáním z defenzivy na ofenzivu a zpět musel být poprvé v sezoně spokojený. „Víme, že tam určité chyby byly, ale tím pojetím se výkon určitě blížil (ideálu),“ prohlásil kouč.

Jedním z těch, kdo odnesli změny v sestavě, je Daniel Kolář. Nejlepší střelec v historii klubu nezasáhl do utkání Plzně v evropském poháru vůbec poprvé, pokud nebyl zraněný. O několik dní později se potvrdil jeho odchod do zahraničí.

Pravděpodobná sestava Plzně na Slavii

Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hromada, Hořava, Kopic - Bakoš, Ďuriš.

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud