1. září 2016 • 17:30

Slavii odpadl další trenérský kandidát! Látal se vrací do Polska

Autor: jon, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia stále hledá nástupce Dušana Uhrina. Mezi kandidáty na trenérské místo figuroval i Radoslav Látal. Ten se ale novým koučem "sešívaných" nestane, protože se vrací do Piastu Gliwice, se kterým v minulé sezoně obsadil druhé místo v lize. Slavia tak musí jednat s dalšími adepty - aktuálnímu seznamu podle informací Sportu vévodí Zdeněk Zeman, v hledáčku můžou být i kouč slovenského Trenčína Martin Ševela či Karel Krejčí, který v minulé sezoně obhájil titul s Viktorií Plzeň.



Slavia nejdřív jednala s Lubošem Kozlem, současným koučem reprezentační osmnáctky. K dohodě nakonec nedošlo, někdejší trenér Dukly nakonec nabídku odmítl. Vedení klubu se tak rozhlíží jiným směrem a hledá další kandidáty.

Jedním z nich byl i Radoslav Látal, který má za sebou historickou sezonu s polskými Gliwicemi. Český kouč v klubu nečekaně rezignoval v půlce července po domácí prohře v druhém předkole Evropské ligy se švédským Göteborgem (0:3), nyní se však do polského klubu vrací.

Gliwicím se bez Látala na trenérské lavičce nedařilo. Oslabený celek z deseti zápasů vyhrál pouze jednou, připsal si tři porážky za sebou. V úterý se vedení klubu rozhodlo, že dočasný kouč Jiří Neček (dřívější Látalův asistent) už ve funkci pokračovat nebude, na lavičku se tak vrací právě Radoslav Látal. 

Generální ředitel klubu Martin Krob podle informací Sportu už sondoval možnosti u Zdeňka Zemana. Slavný kouč, který mimo jiné vedl Lazio, AS Řím či turecké Fenerbahce, měl být variantou B v případě, že selžou námluvy s Lubošem Kozlem.

Ve hře jsou ale i další jména. V hledáčku je kouč slovenského Trenčína Martin Ševela, na nějž jde od východních hranic samá chvála.

Variantou může být i Karel Krejčí. Ten v minulé sezoně přivedl k titulu Viktorii Plzeň, šestnácti ligovými výhrami v řadě navíc vytvořil rekord soutěže a stal se ligovým Trenérem roku.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Uhrinův poslední zápas ve Slavii. Limberský ho odstrčil při autu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud