6. září 2016 • 14:07

Šilhavého uvedli ve Slavii: Moje filozofie je vítězství a správná chemie

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím nejzásadnější trenérská změna v probíhající sezoně ePojisteni.cz ligy je dokonána! Do Slavie přichází Jaroslav Šilhavý, který dosud působil v Dukle, v Edenu nahradil odvolaného Dušana Uhrina. Klub představil nového kouče na tiskové konferenci. „Jsem nesmírně poctěn a potěšen, že taková nabídka přišla. Myslím, že jsem tady správně, rodí se tu něco nového,“ řekl kouč, který v minulosti získal titul s Libercem.



Se jménem, které se podařilo přivést, panuje v Edenu velká spokojenost. "Máme trenéra, který za posledních pět let obsadil první místo a dvě třetí místa," zmínil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík úspěchy Šilhavého v předchozích angažmá.

Šilhavý přichází s jednoznačným záměrem. "Filozofie je jasná. Vítězství, získávat body a posouvat se v tabulce. Je důležité to složit a dát dohromady týmovou chemii, která teď nefunguje. Jednotlivci musí fungovat jako tým. Budeme se teď snažit rozpoznat jednotlivé hráče," prohlásil nový kouč Slavie, čemu se bude věnovat.

Už je jasné, že si s sebou přivede asistenty Jiřího Chytrého a Milana Veselého, s nimiž dosud spolupracoval. O využití dosavadních asistentů se bude teprve jednat, v plánu momentálně není další posilovaní týmu. "Považujeme náš kádr za dostatečný. Pokud by mělo dojít k nějaké last minute změně, konzultovali bychom to s trenérem. Zatím to není v plánu,“ řekl ředitel Slavie Milan Krob.

Tvrdík se neobává, že by Šilhavého handicapem byla pověst příliš hodného trenéra. "Nový trenér na mě dělá dojem slušného člověka a gentlemana. Položil jsem mu otázku, zda není příliš hodný, jak jsem si přečetl v některých komentářích. Jeho odpověď mě přesvědčila, že bude mít autoritu. Všichni hráči nyní stojí na stejné startovní čáře. Přeji mu, aby dovedl Slavii k vysokým cílům."

Tvrdík: Týmu chybí srdce a nasazení
Video se připravuje ...

Co zaznělo na tiskové konferenci Slavie?


Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík o hledání trenéra:
„Jednání trvalo pět pracovních dnů. Ve výběrovém řízení jsme měli tři české trenéry, čtyři zahraniční a Zdeňka Zemana. Krob byl ve třech zemích, jednal nejen s trenéry, ale i s jejich zaměstnavateli. Chtěl bych jim všem poděkovat za zájem trénovat náš klub. Nikdo nás neodmítl s jedinou výjimkou Luboše Kozla.“

Jaroslav Tvrdík o Luboši Kozlovi: "Byl jedním z favoritů na tuto pozici, neskončilo to pro nás příjemným koncem. Minulé úterý byla jednání před koncem, měl jsem pocit, že jsme si podali ruku. Byly zveřejněny informace technického rázu. Pravděpodobně tento trenér nebyl vhodný pro klub, který pracuje pod velkým tlakem a má velké očekávání."

Jaroslav Tvrdík o Jaroslavu Šilhavém: "Nový trenér na mě dělá dojem slušného člověka a gentlemana. Položil jsem mu otázku, zda není příliš hodný, jak jsem si přečetl v některých komentářích. Jeho odpověď mě přesvědčila, že bude mít autoritu. Všichni hráči nyní stojí na stejné startovní čáře. Přeji mu, aby dovedl Slavii k vysokým cílům."

Trenér Jaroslav Šilhavý: „Jsem nesmírně poctěn a potěšen, že taková nabídka přišla. Byť jsem byl vázaný v jiném klubu, tak mě to hodně oslovilo. Panu Tvrdíkovi a panu Pauknerovi chci poděkovat za korektní jednání. Myslím, že jsem tady správně, rodí se tu něco nového.“

Jaroslav Šilhavý o složení realizačního týmu: "Spolupracuji s Jirkou Chytrým a Milanem Veselým – ty jsem si s sebou přivedl. Na zítřejším tréninku by se měli připojit."

Jaroslav Šilhavý: "Filozofie je jasná. Vítězství, získávat body a posouvat se v tabulce. Jsem rád, že je tu Jirka Bílek (kapitán týmu - pozn. red.) a věřím, že se nebudou opakovat věci, které se tu určitě nelíbily trenérovi a vedení. Je důležité to složit a dát dohromady týmovou chemii, která teď nefunguje. Jednotlivci musí fungovat jako tým. Budeme se teď snažit rozpoznat jednotlivé hráče."

Ředitel klubu Martin Krob o konci přestupového období: „Považujeme náš kádr za dostatečný. Pokud by mělo dojít k nějaké last minute změně, konzultovali bychom to s trenérem. Zatím to není v plánu.“

Šilhavý: Po hráčích budu chtít, aby změnili svůj přístup a myšlení
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenér Jaroslav Šilhavý se upsal Slavii
Trenér Jaroslav Šilhavý se upsal Slavii

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud