7. září 2016 • 04:40

Slavii se ozývali i z ciziny. Šilhavý dostal přednost díky titulu z Česka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týdenní výběrové řízení v úterý oficiálně skončilo. Fotbalová Slavia oznámila jméno nového trenéra a slavnostně uvedla do funkce Jaroslava Šilhavého. Uznávaný kouč nebyl jediným, se kterým klub v průběhu minulého týdne jednal. Vedení Slavie přiznalo, že oslovilo i čtyři adepty ze zahraničí a za hranicemi se setkala s mimořádným zájmem o angažmá v Edenu.



Odvolání Dušana Uhrina po zpackaném zápase v Plzni (1:3) nastartovalo ve slávistickém vedení horečnou činnost. Generální ředitel klubu Martin Krob byl hlavním pověřeným mužem, který oslovoval vybrané kandidáty na trenérskou pozici.

„Hledali jsme velmi svědomitě, nebylo to jednoduché, trvalo to pět pracovních dnů. Oslovili jsme čtyři zahraniční a tři české trenéry plus Zdeňka Zemana. Ředitel Martin Krob byl ve třech zemích, jednal s trenéry i s jejich zaměstnavateli, pokud měli úvazek,“ přiblížil proces výběru nového kouče předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík

Vážným kandidátem byl Luboš Kozel, těsně před uzavřením dohody ale z podepsání smlouvy sešlo. „S výjimkou Luboše Kozla nás nikdo neodmítl, toho si nesmírně vážíme,“ dodal Tvrdík.

Tvrdík: Týmu chybí srdce a nasazení
Video se připravuje ...

Jaká další jména byla ve hře? Slavia zaměřila svou pozornost na Zdeňka Zemana, uznávanou trenérskou legendu. „Vážíme si, že zájem projevil Zdeněk Zeman. Vyslovil přání zanechat stopu v Česku, mrzelo ho, že za svou významnou kariéru tuto šanci nedostal. O jednání s ním jsme měli zájem, ale z vyšší moci skončilo dřív, než pořádně začalo. Víc prozrazovat nemůžeme,“ upřesnil Tvrdík, proč nedošlo k angažování 69leté kapacity, za kterou byli zástupci klubu přímo v Itálii.

Další zahraniční jména klub víc komentovat nechtěl. „Ozvali se nám velmi dobří zahraniční trenéři. Teď doufám, že ještě dlouho pro hledání zahraničního kouče nepřijde ten pravý čas. Jsme rádi, že tady máme pana Šilhavého ,“ zdůraznil Tvrdík. „Měli jsme pět, šest kvalitních zájemců, není to tak, že by nám zbyl. Vedli jsme s ním jednání několik dní. U všech ostatních nás mrzí, že nemáme tým C a D, abychom je vyzkoušeli. Na konci jsme měli zamotanou hlavu, koho vybrat.“

Z hledání nového trenéra měl velmi dobrý pocit i ředitel klubu Martin Krob jako hlavní vyjednavač. „Zájem o Slavii mě utvrdil, že jde o velmi dobrou značku, vést takový klub je pro trenéry čest a pocta. Byla to velice inspirativní setkání, doporučuji všem opustit český rybníček a pobavit se s kolegy v zahraničí,“ uvedl generální ředitel Slavie.

Proč nakonec Slavia zvolila českou cestu? „My jsme chtěli trenéra s titulem z české ligy. A v tomhle ohledu tituly ze soutěží třeba ze sousedních zemí i na základě naší zkušenosti nemůžeme brát úplně vážně a nejsou srovnatelné s náročností české ligy,“ vysvětlil Tvrdík.

Až do finále nakonec prošel Jaroslav Šilhavý, který s klubem uzavřel dvouletou smlouvu. „Jsem nesmírně poctěn a potěšen, že nabídka přišla. Na Slavii se rodí něco nového a jsem rád, že u toho mohu být. Spíš jsem si myslel, že to nemůže dopadnout, měl jsem platnou smlouvu na Dukle. Ale nakonec to vyšlo, jsem rád, že jsem ve Slavii,“ vyjádřil se krátce po svém nástupu čtyřiapadesátiletý kouč.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Nový trenér Slavie Šilhavý: Po hráčích budu chtít, aby změnili svůj přístup a myšlení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud