Tomáš Podvín
12. září 2016 • 04:55

Slavia začala novou éru pod Šilhavým: Hráči chválili herní styl i tréninky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po několika dnech tréninku ostrá premiéra. Fotbalisté Slavie se poprvé předvedli pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým, který nahradil odvolaného Dušana Uhrina. Zkušený kouč zažil v Teplicích hektický debut, jeho tým dokázal otočit zápas z 0:1 na 2:1 ve svůj prospěch, ale nakonec bral bod za remízu 2:2. Jaké největší změny s týmem stačil za krátký čas provést?



Změn v sestavě Šilhavý oproti poslednímu zápasu svého předchůdce příliš neudělal. Ta nejviditelnější byla v brance, kde místo Martina Berkovce chytal Jiří Pavlenka. „Rozhodl jsem se tak na doporučení Radka Černého a Milana Veselého (trenéři brankářů). Dostal dva smolné góly po tečovaných střelách, ale o změně nepřemýšlíme,“ prozradil k tomu Šilhavý.

Zbylé dvě změny byly vynucené. Zranění totiž do hry nepustilo Dušana Šventa ani Tomáše Součka. Do základu se tak vrátil Jan Mikula a v záloze nastoupil Ruslan Mingazov. Naopak Gino Van Kessel zůstal na místě pravého křídla. Tedy pro první poločas. Po něm následovala malá revoluce, Slavia totiž prohrávala 0:1.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Slavia 2:2. Dramatický závěr rozhodl o remíze
Video se připravuje ...

Šilhavý tak změnil rozestavení z původního 4-2-3-1 na 4-4-2, Van Kessel se přesunul na hrot. Nevýrazného Mingazova pak vystřídal Jaroslav Mihalík. A když ani to efekt nepřineslo, došlo i na nizozemského útočníka. Toho nahradil Muris Nešanovič.

„Když přijde taková hvězda a ještě za velké peníze, tak očekáváte nějaký výkon. Možná si ale opravdu musí trošku zvyknout na českou ligu. Nebudu mít problém ho vystřídat nebo nepostavit, protože na prvním místě je klub,“ pronesl Šilhavý po zápase na adresu Van Kessela.

Změna se hráčům líbí

Faktem je, že až po druhém střídání začala Slavia šlapat. A byl to právě Mešanovič, kdo po přesném centru Jaroslava Mihalíka zařídil vyrovnání na 1:1. To ovšem hostujícímu týmu nestačilo, v závěru aktivní slovenský záložník zvýšil na 2:1. „Je příjemné, když střídání vyjdou. Rozestavení jsme změnili, protože jsme chtěli hrát přímočařeji. Ukázalo se, že to bylo správné,“ pochvaloval si Šilhavý.

Slavia sice o vedení ještě v závěru přišla a z Teplic si po remíze 2:2 odvezla jen bod, přesto si hráči nástup nového trenéra pochvalovali. „Bylo to všechno nové, nacvičovali jsme nový systém a taktiku. Myslím, že na první zápas to bylo dobré,“ tvrdil jeden z nejlepších hráčů na hřišti Jaroslav Mihalík.

Teplice - Slavia: Barák položil centr před Mihalíka, ten dal Slavii vedení 2:1
Video se připravuje ...

V čem byla podle slovenského fotbalisty změna nejvýraznější? „Nenakopávali jsme tolik míče jako předtím, bylo to od nás fotbalovější. Dařilo se nám to, co jsme nacvičovali v tréninku,“ pochvaloval si.

Brankář Jiří Pavlenka měl z prvního týdne pod novým realizačním týmem také dobrý pocit. „Tréninky byly trochu odlišné, měly šťávu a šmrnc. To nám určitě pomůže,“ řekl čtyřiadvacetiletý gólman.

Slávistický záložník Ruslav Mingazovv souboji s Michaelem Lüftnerem z Teplic
Slávistický záložník Ruslav Mingazovv souboji s Michaelem Lüftnerem z Teplic

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud