14. září 2016 • 12:13

Sparta odletěla bez Rosického, v Anglii už ale může hrát Dočkal

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta už zítra začne svou pouť skupinovou fází Evropské ligy. V prvním utkání na ní čeká anglický Southampton. „Těžko se nám skládá sestava, máme hodně zdravotních otazníků," řekl trenér Zdeněk Ščasný před odletem pro oficiální stránky klubu. Jak se předpokládalo, bude se muset obejít bez hvězdného záložníka Tomáše Rosického, který s týmem neodcestoval. Naopak k dispozici by už měl být Bořek Dočkal.



První zápas ve skupině a hned těžký soupeř, který patří ke špičce Premier League. „Těžko počítat s tím, že v pohárové Evropě dostanete někoho lehkého. Můžeme se těšit na nádherné fotbalové prostředí a na nesmírně kvalitního soupeře hlavně směrem dopředu,“ řekl Ščasný na adresu soupeře.

Soupeř letenského týmu se v domácí soutěži naposledy utkal s Arsenalem. Týmu s brankářem Petrem Čechem v sestavě dlouho vzdoroval, favorit rozhodl o vítězství 2:1 až zásluhou sporné penalty v nastavení.

„Nebylo to utkání, z kterého bychom se měli poučit, protože Southampton vycházel z hlubokého bloku a hrál na brejky. Spíš mě víc zajímaly předešlé domácí zápasy s Watfordem a Sunderlandem, ve kterých prohrávali, ale ukázali sílu směrem dopředu,“ upozornil. „Redmond, Long, Rodriguez, tam ta síla je opravdu velká,“ zmínil jména některých opor Southamptonu.

Mareček: Zkušenosti Tomáše Rosického nám mohou pomoci
Video se připravuje ...

Sparta odletěla do Anglie bez Tomáše Rosického, který v sobotu nastoupil po přestupu na Letnou poprvé v lize. „To bylo dopředu domluvené. Postupujeme přesně podle rad profesora Koláře,“ potvrdil kouč, že nasazení hvězdného záložníka řeší po konzultacích s uznávaným fyzioterapeutem.

„Vypadl nám Ondřej Zahustel , Martin Frýdek a Bořek Dočkal . Tito hráči se kromě Zahustela zapojili do tréninku, u zbylých dvou bych osobně chtěl, aby zasáhli do zápasu, ale na 90 minut to moc nevidím,“ uzavřel.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Lukáš Vácha a Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před zápasem se Southamtonem
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty se chystají na zápas Evropské ligy proti Southamptonu
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal – Southampton 2:1. Čech si dal smolný vlastní gól
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud