14. září 2016 • 17:42

Pivarník brzdí respekt k hvězdám AS Řím: Na výměny dresů jsem háklivý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narvaná Doosan Aréna se těší na největší zápas podzimu. Do Plzně dorazil hvězdný AS Řím, nejatraktivnější soupeř v základní skupině Evropské ligy. Západočeská obrana se musí chystat na ohromnou útočnou sílu. "Jde o vyspělé mužstvo," upozornil na předzápasové tiskové konferenci trenér Roman Pivarník. Utkání začíná ve čtvrtek od 19:00, sledovat ho budeme ONLINE.



Plzeňský kouč neřeší hvězdné individuality soupeře Francesca Tottiho, Edina Džeka či Radju Nainggolana. Devětačtyřicetiletý kouč věří, že se český šampion ve čtvrtek doma dokáže i proti velkému favoritovi prosadit vlastní hrou.

"Já to jako hráč také nikdy neprožíval. Když se spoluhráči domlouvali na výměně dresů a zajímalo je něco jiného než zápas, tak na to jsem byl hodně háklivý i v Rakousku. Vůbec mě nezajímají hráči soupeře, abych se kochal tím, že je tam Totti nebo někdo. Respekt ano, ale zajímá mě zápas, naše mužstvo a AS Řím jako tým, ne jako jednotlivci," řekl Pivarník na středeční tiskové konferenci.

Neřešil ani bosenského útočníka Džeka, který dal Plzni gól v dresu Teplic a v roce 2013 také v obou zápasech skupiny Ligy mistrů jako hráč Manchesteru City. "Nesnažil jsem se ho zmiňovat, protože tohle hráči vědí a já před zápasem na takové věci nerad poukazuji. Pak je zákon schválnosti, že vám ten hráč znovu dá gól," prohlásil Pivarník.

Útočníci AS mají rozdílný styl

"Každý nejbližší zápas je nejtěžší. Určitě nastupujeme proti nejlepšímu a nejatraktivnějšímu soupeři na podzim. Je to jiný fotbal, protože mužstva v každé zemi hrají jinak. Italská mužstva jsou hodně vyspělá v taktické připravenosti, umí hru zpomalovat a zrychlovat. Musíme být znovu důslední, ale doufám, že budeme po zápase úspěšní," doplnil kouč Plzně.

Římský celek považuje za velmi nečitelný hlavně díky širokému kádru. "Odhadnout jak Karabach, tak Razgrad jsme dokázali, protože ta mužstva hrála stabilně bez rotování a věděli jsme, že nastoupí v nejsilnější sestavě. Řím má samozřejmě široký kvalitní kádr, má různé typy hráčů a v útoku jsou Perotti, Džeko i Totti celkem jiní, ale i na to jsme se připravovali," uvedl Pivarník.

"Snaží se rozehrávat, kombinovat odzadu za každou cenu. Mají zvládnutý rychlý protiútok, přihrávky za obrany i hluboký blok, který se v Itálii hraje často. Hráči si umí vyplnit prostory. Mají dobré standardní situace, ale mají slabiny v defenzivních standardkách," přidal.

Mrzí ho, že Plzeň bude mít uzavřenou část hlediště za výtržnosti fanoušků a rasismus v minulém domácím duelu 4. předkola LM s Razgradem. "Fanoušci i tak budou fandit, ale náš stadion není velký a je škoda, že při kapacitě, kterou naplníme, musíme těch 900 míst nechat volných. Musíme to respektovat a doufám, že už dokážeme tak povzbuzovat, abychom v dalších zápasech nemuseli tyhle problémy řešit," upozornil Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud