15. září 2016 • 22:55

Southampton – Sparta 3:0. Pražané v Evropské lize jasně prohráli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady nebylo o čem. Fotbalisté Sparty nestačili na anglický Southampton a v prvním zápase základní skupiny Evropské ligy prohráli 0:3. Dvě rány Pražanům zasadil útočník Charlie Austin, třetí přidal v závěru střídající Jay Rodriguez. Sparta příliš nehrozila, výjimkou byla střela Davida Lafaty. To ovšem na favorita nestačilo.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 9. • 21:05
Southampton FC
Southampton FC
3:0
ONLINE
15. září
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 5. Austin, 27. Austin, 90+2. Jay Rodriguez

Hosté:

Sestavy

Domácí: Forster – Martina, van Dijk, Targett, Jošida – Højbjerg, Romeu (83. S. Davis), Ward-Prowse, Tadić (70. Redmond) – S. Long, Austin (77. Jay Rodriguez).

Hosté: Koubek – Mario Holek (C), Nhamoinesu, M. Kadlec – Karavajev, Frýdek, Sáček, Vácha (64. Mareček), Josef Šural (75. Pulkrab) – V. Kadlec, Juliš (46. Lafata).

Náhradníci

Domácí: McCarthy, Clasie, Davis, Rodriguez, Redmond, Bertrand, Fonte

Hosté: Bičík, Mazuch, Mareček, Čermák, Lafata, Holzer, Pulkrab

Karty

Domácí: Romeu

Hosté: V. Kadlec, Pulkrab

Rozhodčí

Gräfe – Pickel, Henschel (vš. Německo)

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Sparta nastoupila v základní sestavě překvapivě se Sáčkem a ten si tak čtyři dny před dvacátými narozeninami připsal první start v evropských pohárech. Trenér Ščasný totiž nemohl vedle Rosického , jenž zůstal v Praze, využít Dočkala , který kvůli zdravotním potížím nebyl ani na lavičce.

Southampton, který nechal odpočívat několik opor včetně mistra Evropy Fonteho, se v pohárech představil po dlouhých třinácti letech, úvodní branky se však dočkal rychle. V páté minutě nařídil rozhodčí penaltu za Costovu ruku a přestože gólman Koubek vystihl směr, Austin mířil přesně k tyči.

Obránce Sparty Costa zahrál ve vápně rukou a Southampton dostal penaltu
Obránce Sparty Costa zahrál ve vápně rukou a Southampton dostal penaltu

V 25. minutě dal Austin druhou branku, ale rozhodčí ji naštěstí pro naprosto bezzubou Spartu kvůli těsnému ofsajdu neuznal. Domácí útočník nicméně dlouho truchlit nemusel, protože o chvíli později ho našel centrem Martina a po hlavičce do Koubkova protipohybu vedl Southampton o dva góly.

Po přestávce Southampton výrazně ubral z tempa, takže se do hry dostala i Sparta. Výsledkem ale bylo jen pár standardních situací a v 70. minutě po lehkovážné rozehrávce domácích tvrdá rána střídajícího Lafaty , se kterou si brankář Forster poradil.

Přesto se Southampton ve druhé půli především bavil fotbalem, což korunoval v nastavení třetí brankou Rodriguez, který po rychlém brejku zakončil pohlednou kombinaci.

1. kolo základní skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Southampton - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 5. z pen. a 27. Austin, 90.+3 Rodriguez. Rozhodčí: Gräfe - Pickel, Henschel (všichni Něm.). ŽK: Romeu - Kadlec, Pulkrab.

Sestavy:

Southampton: Forster - Martina, Van Dijk, Targett, Jošida - Höjbjerg, Romeu (83. Davis), Ward-Prowse, Tadič (70. Redmond) - Austin (76. Rodiguez), Long. Trenér: Puel.

Sparta: Koubek - Holek, Costa, M. Kadlec - Karavajev, Frýdek, Sáček, Vácha (64. Mareček ), Šural (74. Pulkrab) - Juliš (46. Lafata), V. Kadlec. Trenér: Ščasný.

Obránce Sparty Costa zahrál ve vápně rukou a Southampton dostal penaltu
Obránce Sparty Costa zahrál ve vápně rukou a Southampton dostal penaltu

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud