26. září 2016 • 15:51

Asistenti, kteří zůstali po Ščasném: Prvotní úkol? Nastartovat Spartu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě včera velel Spartě Zdeněk Ščasný, dnes už se o jeho kompetentce dělí tři asistenti. Zdeněk Svoboda, David Holoubek a Stanislav Hejkal po oznámení odchodu dosavadního trenéra vedli pondělní trénink a je možné, že tým budou koučovat i ve dvou zápasech, které letenský tým čekají tento týden – při čtvrteční bitvě s Interem Milán v Evropské lize a nedělním ligovém zápase v Brně.



Sparta se nenachází v jednoduché situaci. V domácí soutěži ztrácí, k uchování reálných postupových vyhlídek musí zabrat i na evropské půdě. „Musíme tým připravit tak, aby byl schopný čtvrteční zápas zvládnout. A nastartovat to. To je asi prvotní úkol. Nastartovat Spartu!“ řekl klubové televizi Holoubek.

Zatímco Slavia nedávno provedla trenérskou výměnu na začátku reprezentační přestávky, ve Spartě tolik času po prohře v nedělním derby nemají. „Bylo to všechno v rychlém sledu. Čekají nás dva tréninky před důležitým utkáním, rozdělíme si je,“ uvedl Zdeněk Svoboda, který dělal asistenta u áčka už za Ščasného předchůdce Vítězslava Lavičky , či v reprezentaci Pavlu Vrbovi .

„Je to o tom, jaké si nastavíme kompetence. Budeme se snažit připravit tým, aby tady vyběhla Sparta, která ukáže lepší výkon než v derby,“ uvedl Holoubek, který jinak vede úspěšný sparťanský dorost. Žádné zásadní změny se po odchodu Ščasného ale bezprostředně čekat nedají. „Prostoru moc není, aby se něco moc měnilo,“ říká Holoubek.

Informací o nejbližším soupeři je k dispozici na Letné dost. „Máme o nich nějaký nástřel,“ řekl Hejkal, který přímo v Itálii sledoval výhru Interu nad Juventusem a v Empoli.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud