27. září 2016 • 13:29

Sparta se chystá na Inter. Tým povede Holoubek, Hejkal řeší taktiku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta prožívá hektické dny. Po nedělním derby se Slavií skončil trenér Zdeněk Ščasný, vedením áčka jsou dočasně pověření jeho asistenti. Jak mají rozdělené role pro čtvrteční duel Evropské ligy s Interem Milán? Mužstvo jako hlavní kouč povede David Holoubek, zároveň i hlavní kouč úspěšné sparťanské devatenáctky. Letenský klub to potvrdil na svých internetových stránkách.



Sparťané se od úterního dopoledne chystají na velký zápas s Interem Milán. Slavný italský celek přijede do Prahy ve středu, o den později sehraje na Letné druhé utkání základní skupiny Evropské ligy.

Po nedělní bídě v derby (Sparta podlehla doma Slavii 0:2) a ukončení éry Zdeňka Ščasného musel celý klub okamžitě přepnout směrem ke čtvrtečnímu svátečnímu duelu.

Stanislav Hejkal má na starosti taktickou přípravu, druhý asistent Zdeněk Svoboda se stará především o standardní situace. Vedením celého mužstva byl pověřený David Holoubek, jinak hlavní kouč sparťanské devatenáctky.

Holoubek stihne dva zápasy za dva dny

Holoubek bude za Spartu mluvit na tiskových konferencích a formálně převezme roli hlavního trenéra. Ve středu ještě odkoučuje zápas devatenáctky v UEFA Youth League proti Podgorici (stadion Viktorie Žižkov, výkop v 14.00).

Sparta od pondělí, kdy se s klubem dohodl na ukončení spolupráce Zdeněk Ščasný, hledá hlavního trenéra. Jedním z kandidátů je i slovenský kouč Adrián Guľa, současný trenér MŠK Žilina.

"Víme, že Sparta je velký klub a tomu odpovídají i její kroky. Vědí, že mám kontrakt a proto nejprve zkontaktovali pana majitele. První krok spočívá v tom, aby klub řekl, jestli ano, nebo ne. Já se soustředím na svou práci, dnes hrajeme zápas (Slovenský pohár v Lipanech – pozn. red.). Nijak se tím nerozptyluju, i když to není jednoduché," přiznal pro iSport.cz Guľa.

V nejužším výběru možných adeptů figuruje i Jindřich Trpišovský z Liberce, možný je i příchod Václava Kotala. Ten v minulé sezoně vytáhl Brno až blízko pohárových příček.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud