Jakub Konečný
5. října 2016 • 09:48

Sparta jedná o Trpišovském. Liberec chce Pulkraba, má i další podmínky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný útočník Matěj Pulkrab, finanční odstupné a blíže nespecifikovaná obchodní dohoda. Taková je protihodnota, kterou požaduje liberecký boss Ludvík Karl od Sparty za uvolnění trenéra Jindřicha Trpišovského. Letenský klub sice o příchod čtyřicetiletého kouče hodně stojí, ale ne za každou cenu. Obě strany čekají ještě náročná jednání, jejichž výsledek je v tuto chvíli krajně nejistý.



Poté, co se Jindřich Trpišovský v minulém týdnu dvakrát informativně potkal se členy sparťanského vedení Adamem Kotalíkem, Jakubem Otavou, Jaroslavem Hřebíkem a Tomášem Požárem, došlo v pondělí večer konečně i na schůzku na nejvyšší úrovni. Současného kouče Liberce přijal ve své kanceláři v Pařížské ulici majitel letenského klubu Daniel Křetínský.

Výsledek hodinové audience? Trpišovský potvrdil zájem o angažmá v největším českém klubu, ale zároveň dal najevo, že z Liberce na sílu odcházet rozhodně nemíní. Míč je teď na straně bosse Slovanu Ludvíka Karla, který měl během včerejška Křetínskému sdělit, za jakých podmínek je ochoten se Trpišovského vzdát.

Podle dostupných informací se zdá, že se představy obou klubů o vyrovnání zatím zásadně rozcházejí. Sparta, pro kterou je Trpišovský od abdikace Zdeňka Ščasného prioritou číslo jedna, vychází při svých kalkulacích z klauzulí, na jejichž základě FAČR vykoupil pro potřeby národního týmu Pavla Vrbu z Plzně či Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi. To znamená, že se chce v součtu náhrad vejít do limitu přibližně deseti milionů korun.

„Jsme připraveni být velkorysí, ale do žádného harakiri nepůjdeme. Máme své mantinely, musí to dávat rozum,“ říká zdroj z vedení letenského klubu v narážce na kuloárovou spekulaci, že Sparta za Trpišovského nabízí pětadvacet milionů korun.

Ve výhodnější vyjednávací pozici je evidentně Karl – a jako protřelý obchodník toho hodlá využít. O Trpišovského, který mu jen na dvou postupech do Evropské ligy se svým realizačním týmem a hráči vydělal 165 milionů korun, by přišel jen velmi nerad, a tak hodlá Spartu náležitě pumpnout.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Sparta 3:3. Divoký zápas srovnali domácí v závěru
Video se připravuje ...

Hřebíkovi by se zamlouval Holoubek

Podle informací deníku Sport chce – minimálně na dlouhodobé hostování – zpět Matěje Pulkraba, který už u Nisy na jaře úspěšně působil. Dále požaduje finanční odstupné a navrch ještě nespecifikovanou obchodní dohodu s Křetínským, která by se měla týkat mimofotbalových aktivit obou byznysmenů.

Právě devatenáctiletý Pulkrab může být největším úskalím dohody, protože pro Spartu představuje útočníka budoucnosti a podle serveru transfermarkt. de má hodnotu 500 tisíc eur, tedy 13,5 milionu korun, což už samo o sobě převyšuje rozpočet Sparty na tuto operaci.

Karlův požadavek se tedy dá interpretovat i tak, že o žádnou dohodu ve skutečnosti nestojí a místo toho dává přednost Trpišovského setrvání ve svých službách. Tomu ostatně odpovídá i rétorika sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara, který stále tvrdošíjně opakuje, že si odchod úspěšného a oblíbeného trenéra v rozehrané sezoně neumí představit a že žádnou náhradu za něj v hlavě zatím nemá.

Pokud by Trpišovský nakonec v Liberci přece jen zůstal, musela by Sparta zvolit plán B a nechat na lavičce Davida Holoubka, který mezitím odkoučoval zápasy s milánským Interem (3:1) a v Brně (3:3). Byť mladý kouč nemá potřebnou licenci, mohl by provizorně po dobu 60 dnů funkci trenéra vykonávat.

Tato varianta by se mimochodem zamlouvala sportovnímu řediteli Hřebíkovi i významné části sparťanských fanoušků, kterým bezprostřední Holoubek svou prací a vystupováním učaroval.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud