Jakub Konečný
8. října 2016 • 14:39

Další ztráta pro Spartu. Zranil se i Sáček, chybí jí už DESET hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marodka Sparty nabírá kalamitních rozměrů. K devíti zraněným hráčům vicemistra přibyl po pátečním tréninku další. Střední záložník Michal Sáček odjel na vyšetření poté, co ho píchlo ve svalu. Kvůli souběhu reprezentačních povinností dalších fotbalistů tak pověřený trenér David Holoubek řeší vážný problém, s kým vůbec příští středu v MOL Cupu proti Českým Budějovicím hrát.



Původně široký a našlapaný kádr Sparty nyní připomíná torzo. Ze zdravotních důvodů nejsou k dispozici brankáři David Bičík a Marek Štěch, obránci Ondřej Zahustel a Costa a záložníci Tomáš Rosický, Lukáš Vácha, Josef Šural, Aleš Čermák, Martin Frýdek a Michal Sáček. Poslední dva vypadli ze hry tento týden, oba se zranili na tréninku. Frýdek při přípravě s národním týmem, Sáček v klubu. Vzhledem k náročnému programu, který vicemistra v nejbližších dnech čeká, jde o vážnou komplikaci, která může fatálně ohrozit cíle ambiciózního klubu.

Vyjma gólmanů se totiž jedná ve všech případech o hráče základní sestavy – a navíc doba jejich rekonvalescence se počítá minimálně na týdny, jsou to všechno dlouhodobé záležitosti. A třeba pro Frýdka zřejmě sezona už skončila.

Zraněný sparťan Lukáš Vácha střídá v duelu Evropské ligy na Southamptonu
Zraněný sparťan Lukáš Vácha střídá v duelu Evropské ligy na Southamptonu

„Chtěl jsem hrát míč, ale podlomilo se mi koleno. Zda se mi zasekla noha v trávě, nevím, to už si nevybavuji,“ popsal čtyřiadvacetiletý univerzál svůj úraz pro sparta.cz. Hned ve středu absolvoval operaci poškozeného menisku, jenže tím to pro něj nekončí. Mnohem vážnější zákrok má Frýdek teprve před sebou.

„Teď musím čekat, než se mi uzdraví postranní vaz, který je natržený, a pak půjdu na plastiku předního křížového vazu,“ dodal reprezentant, který měl dnes v Hamburku nastoupit místo zraněného Vladimíra Daridy v kvalifikačním zápase proti Německu.

Sparta přitom už příští středu cestuje do Českých Budějovic k utkání třetího kola MOL Cupu, kde se bude zřejmě muset obejít i bez členů reprezentačního áčka a devatenáctky, kteří si budou v úterý plnit kvalifikační povinnosti. Konkrétně jde o Tomáše Koubka, Bořka Dočkala, Václava Kadlece a dorostence Daniela Köstla s Filipem Havelkou, kteří byli v nominaci letenského týmu v posledních dvou zápasech proti milánskému Interu a v Brně. Prozatímní kouč David Holoubek tak bude muset minimálně pro utkání v Českých Budějovicích doplnit kádr hráči z juniorky.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud