12. října 2016 • 17:50

Pulkrab a Juliš poslali Spartu do osmifinále poháru, Liberec zničil Písek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení nedopustila. Sparta s několika mladíky v sestavě nezaváhala ve 3. kole domácího poháru a vyhrála na půdě Českých Budějovic 2:1. Postup favorita zařídili Matěj Pulkrab a Lukáš Juliš, snížení Iva Táborského znamenalo už jen korekci. Problémy si nedělal ani Liberec, který vyprášil třetiligový Písek na jeho hřišti 5:1. Dvakrát se trefil Miroslav Markovič.



Účastníci Evropské ligy Sparta a Liberec vstoupili do domácího poháru až dnes. Letenští v Českých Budějovicích postrádali řadu zraněných hráčů a reprezentantů, takže šanci dostal širší kádr. Premiérový start za A-tým si připsali mladíci Havelka, Císařovský a střídající Dudl, Mustedanagič a Köstl.

Čtvrtý celek ligy se před více než čtyřmi a půl tisícovkami diváků proti třetímu týmu druhé nejvyšší soutěže prosadil až po pauze. V 52. minutě otevřel skóre dorážkou Pulkrab a v 56. minutě zvýšil po centru od Michala Kadlece Juliš.

Domácí snížili sedm minut před koncem díky Táborskému, ale srovnat už nedokázali. Sparta tak ze tří duelů pod vedením dočasného kouče Davida Holoubka dvakrát vyhrála a jednou remizovala.

"Takové zápasy mi dávají i další podněty, jak pracovat s mladými hráči směrem k dospělému fotbalu. Jsem moc rád za to, že kluci byli v základu, další se dostali do hry a zvládli to celkem obstojně. Znám je a čekal jsem od nich standardní výkon, což se potvrdilo. Ale je vidět, že ještě potřebují získat další zkušenosti," uvedl pro klubový web Holoubek.

Fotbalisté Sparty slaví gól do sítě Českých Budějovic
Fotbalisté Sparty slaví gól do sítě Českých Budějovic

"S hodnocením hráčů jako Juliš nebo Pulkrab ve smyslu, že naskočí do sestavy a dokážou být lídry, bych počkal až po ligových zápasech. Byl bych za tuhle otázku rád po zápase v Plzni," řekl Holoubek s úsměvem směrem k blížícímu se šlágru první ligy.

Také Liberec nastoupil bez řady opor, ze stálejších členů základní sestavy hráli jen čtyři až pět hráčů a jeden z nich Vůch musel v 26. minutě zřejmě kvůli zranění střídat. To už Slovan vedl 2:1 a první půli ovládl jasně 4:1.

Všichni čtyři střelci Liberce si připsali premiérový soutěžní gól v jeho dresu; trefili se postupně oba útočníci Srb Markovič a Brazilec Da Silva, Karafiát a Navrátil. Za patnáctý tým třetí ligy snížil na průběžných 1:2 Milec. Po změně stran ještě přidal svou druhou branku v utkání Markovič.

Osmifinále se bude losovat. Jeho účastníky jsou: Karviná, Opava, Táborsko, Brno, Jihlava, Sparta Praha, Hradec Králové, Bohemians 1905, Dukla Praha, Zlín, Slavia Praha, Liberec, Králův Dvůr, Mladá Boleslav, Plzeň a Litoměřicko.

3. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu:

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 1:2 (0:0)
Branky: 83. Táborský - 52. Pulkrab, 56. Juliš. Rozhodčí: Nenadál - Kubr, Arnošt.

Sestava Sparty: Miller - Milan Kadlec, Holek, Mazuch, Michal Kadlec - Juliš, Mareček, Havelka, Císařovský (46. Dudl) - Pulkrab (69. Mustedanagič), Lafata (90. Köstl). Trenér: Holoubek.

Písek - Slovan Liberec 1:5 (1:4)
Branky: 20. Milec - 10. a 55. Markovič, 17. Da Silva, 37. Karafiát, 45.+1 Navrátil. Rozhodčí: Houdek - Kotalík, Kožár.

Sestava Liberce: Hladký - Nitrianský, Karafiát, Kubyškin, Bartošák - Navrátil, Súkenník (71. Lesniak), Ševčík (71. Bláha), Vůch (26. Hadaščok) - Markovič, Da Silva. Trenér: Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud