20. října 2016 • 22:15

Holoubek: Nebylo to o štěstí. Euforii si ale musíme nechat na jindy

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Z pěti zápasů jako zaskakující kouč Sparty vydoloval David Holoubek čtyři výhry a jednu remízu. Triumf v Evropské lize na půdě Hapoelu Beer Ševa (1:0) poslal jeho tým do čela skupiny K. „Je to odměna pro kluky, ale je potřeba si tuhle euforii nechat na jindy,“ hlásil David Holoubek, jehož tým čeká už v neděli klíčový ligový duel v Plzni.



„My jsme vycházeli z obranného bloku kolem půlicí čáry, znali jsme sílu Beer Ševy, která mě mile překvapila. Byli jsme dobře připravení, soupeř měl více ze hry než my,“ uznal po dalším úspěchu David Holoubek, ale odmítl, že by výhra Sparty byla šťastná.

„Nejsem úplně přesvědčený o tom, že by Beer Ševa měla velké šance, zvládli jsme to slušně odbránit. Smekám před klukama, jak to zvládli a jaký ukázali charakter. Nemyslím si, že by to byla šťastná výhra,“ prohlásil kouč.

Posun Sparty na první místo ve skupině bere Holoubek jako potvrzení, že hráči makají nadoraz. „Je to odměna pro kluky do kabiny, jak zvládli zápasy doma s Interem i teď. Odměna a potvrzení dobré práce, kterou kluci odvádějí,“ vyzdvihl.

Sám má na lavičce skvělou bilanci, když nevyhrál jen v divokém ligovém zápase v Brně.  S hodnocením svého působení by prý ale David Holoubek radši počkal. „Sami víme, že to ve fotbale není jednoduché. Hodnotí se to s časovým odstupem,“ odmítal chválu a myslel už opět dopředu.  „Ještě cítím, že je potřeba si tuhle euforii nechat na jindy, musíme být skromní a pracovití, odrazit se k lepším zítřkům,“ vyhlásil.

Kouč Sparty David Holoubek v zápase Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa
Kouč Sparty David Holoubek v zápase Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa

Jako klíčové se nakonec ukázalo jeho střídání, když v poločase poslal na hřiště střelce vítězného gólu Matěje Pulkraba. „Nefungovala nám levá strana hřiště, Danovi Holzerovi utkání nesedlo. Jsem zvyklý z mládeže, kde mám pět střídání, zasahovat do hry. Cítím, že to týmu nejde a snažím se mu pomoci,“ vysvětloval Holoubek, který prý už málem poslal na hřiště jednoho ze "svých" oblíbených dorostenců z devatenáctky. „Přemýšlel jsem, že bych dal na kraj Václava Dudla, ale ponechal jsem to, a v poločase se rozhodl pro Matěje Pulkraba,“ konstatoval.

V Izraeli se Spartě opět podařilo udržet čisté konto. „Je to strašně důležité, že kluci vzali za své, že dobře bráníme, celkem organizovaně, hra má směrem dozadu tvář. Od toho se chceme odrazit, nejen v Plzni chceme zahrát vzadu na nulu,“ má jasno Holoubek. Ale rozhodně to prý neznamená, že by Sparta měla hrát pasivně.

„My se chceme zlepšovat každý zápas, chceme podat kvalitnější výkon směrem dopředu a vypracovat si víc brankových situací, než jsme měli proti Beer Ševě,“ slíbil směrem k podzimnímu ligovému hitu na půdě Plzně (neděle, 18 hodin, přímý přenos na iSport.cz).

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud