24. října 2016 • 13:12

Sparta takovou sérii ještě neměla. Komplex Plzeň přesáhne 1000 dnů

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů v řadě, pět porážek. Anebo z pohledu Viktorie Plzeň pět výher. Ať si každý vybere podle svého gusta. Jisté je, že pro Spartu se stávají souboje se západočeským rivalem noční můrou. Nedělní prohra 0:1 to opět potvrdila. Sparta prohrává na podzim v Doosan Areně, na jaře pak ve vzájemných duelech ztrácívá naději na titul v domácích bitvách.



Letenští naposledy porazili Plzeň v březnu 2014. Byla to zasloužená výhra proti tehdy nedisciplinovanému a možná i špatně připravenému soupeři. Jenže od té doby se věci změnily: nejprve dvakrát v řadě 2:0 pro Viktorii, pak vítězství 2:1 i více než poločasu odehraném v deseti mužích, poté sladká výhra 3:0 letos na jaře a teď 1:0.

Sparta už neporazila Plzeň v ligové soutěži 959 dní a je jasné, že počet se natáhne až do dalšího vzájemného střetnutí, které je na programu o víkendu 22. a 23. dubna. Číslo se tedy dostane na hranici 1140 dní.

Takové čekání na výhru, přesněji sérii porážek, tým z Letné v samostatné historii ligy ještě nezažil (dosud nejdelší šňůru tří proher po sobě ze současných ligových klubů zaznamenala v letech 2002 a 2003 proti Zlínu).

Naopak to byli sparťané, z nichž měli protivníci komplex. Teď vše nasvědčuje tomu, že je to Plzeň, kdo má psychologicky jednoznačně navrch a projevuje se na hřišti. „Je to možné, oni hrají v klidu, věří si na nás. My to sice chceme zlomit, ale zatím se nám to nedaří,“ prohlásil po utkání obránce Mario Holek .

Podobně to vnímá i Bořek Dočkal , který na hřišti zažil jak poslední výhru nad Viktorií, tak následujících pět neúspěchů, jenž nerovnoměrně rozdělily sebedůvěru obou protivníků „Oni si věří, že situace ve vlastním vápně s námi nějak uhrají a že pro ně jedna dvě šance v utkání vždycky přijdou. Jim se to takhle vyplácí a dá se říct, že se jim to daří, tak proč by v tom nepokračovali?,“ uvedl sparťanský záložník.

Pro trenéra Romana Pivarníka to byla první výhra na plzeňské lavičce nad Spartou, ale i on mohl těžit z výhody, kterou viktoriáni nabrali v minulých sezonách, ačkoliv jim předchozí pohárový duel v Evropské lize vůbec nevyšel. „Bylo z hráčů znát, že se cítí dobře a byli před Spartou sebevědomí. Je to prestižní zápas, jakoby derby, možná teď i největší zápas, protože za posledních pět let oba kluby v lize dominovaly,“ prohlásil.

VIDEO | Podívejte se, jak vypadá vítězná plzeňská série proti Spartě

PODZIM 2016

JARO 2016

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

PODZIM 2015

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

JARO 2015

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2. Bitvu roku rozhodli Holenda s Hubníkem
Video se připravuje ...

PODZIM 2014

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud