Pavel Janega
31. října 2016 • 12:50

Spartu kosí zranění. Stav Kadlece není vážný, ale mimo je deset hráčů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze tří návratů po zranění vyšel Spartě pouze jeden: Costa Nhamoinesu zvládl odehrát proti Příbrami (4:0) celé utkání, zato Ondřej Zahustel a Josef Šural se neobjevili ani na lavičce. V současné chvíli tedy čítá sparťanská marodka znovu deset hráčů. A to Letenští mohou být ještě rádi, že v případě Václava Kadlece, jenž v sobotu střídal už v 9. minutě, se neprokázalo vážnější poranění svalu.



 

Nebyl to příjemný pohled. Běžela teprve druhá minuta a Václav Kadlec se bez cizího zavinění chytil s bolestivou grimasou ve tváři za zadní stehenní sval. Dalších sedm minut na hřišti jen kulhal, potom raději střídal. Už nemohl dál. Po utkání s Příbramí odjel rovnou na sonografické vyšetření do nemocnice. Další ho pro jistotu čeká i dnes.

„Samozřejmě je to komplikace, to asi tušíme všichni,“ zoufal trenér Sparty David Holoubek s tím, že nejspíš půjde o natažený stehenní sval, což se potvrdilo. Ovšem podle informací deníku Sport lékaři vyloučili vážnější zranění, teoreticky by Kadlec mohl stihnout čtvrteční duel Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa.

Situace ze sobotního duelu nicméně dokreslila sparťanskou frustraci ze zdravotních nepříjemností v tomto ročníku. Na marodce je opět deset hráčů, z toho se někteří vrátí na hřiště nejdříve v zimní přestávce, včetně Tomáše Rosického. A například pro univerzála Martina Frýdka, který se podrobil na začátku října operaci kolena, tato sezona skončila úplně...

Co je hlavní příčinou marodky, o tom můžeme jen spekulovat. Je snad na vině špatná letní příprava? Vyloučit to nelze. „Je to alarmující věc, na kterou se teď budeme muset rychle zaměřit. Stalo se nám to na jaře, kdy jsme to ještě mohli přičítat extrémně náročnému programu, ale pokud se to opakuje, není to náhoda,“ řekl Sportu před pár týdny Adam Kotalík, generální ředitel Sparty.

Z těch, kteří měli v posledních dnech nejblíže k návratu po zranění, byli Josef Šural a Ondřej Zahustel. První už nasbíral pár minut v Plzni (0:1), druhý tam odehrál celý zápas a navrch přidal devadesát minut v Izraeli. Jenže teď v sobotu se oba neobjevili ani mezi náhradníky.

„Ondra (Zahustel) pořád laboruje se zraněným kotníkem, čeká ho CT vyšetření. Proto jsem jeho nominaci pozastavil. Potřebujeme ho mít zdravého, nemá cenu, aby chodil do utkání přes bolest. A Pepa (Šural) má problém s tříslem, i jeho čeká v pondělí detailnější vyšetření. Uvidíme, jak to dopadne a jaký bude časový horizont jeho návratu a vůbec zapojení do tréninkového procesu,“ uvedl letenský kouč Holoubek, jenž ani nepočítá, že by se jeden z nich dal do čtvrtka do kupy.

Před bitvou s Hapoelem lze tedy jednoduše uhodnout, v jaké sestavě Sparta nejspíš nastoupí. Možná se zotaví Václav Kadlec, určitě se vrátí Lukáš Mareček, který vynechal poslední ligový duel kvůli vyloučení v MOL Cupu se Zlínem (1:3).

„Je to celkem čitelné, protože s takovou marodkou mají kluci v podstatě jisté místo v základní sestavě. Ale k dispozici už bude Lukáš Mareček a Mario Holek se asi vrátí na pozici středního obránce. Může dojít i na variantu se dvěma středními defenzivními záložníky,“ dodal Holoubek s výhledem na čtvrtek.

Domácí Pulkrab v souboji o míč
Domácí Pulkrab v souboji o míč

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:0. Rozhodl Lafatův hattrick a Hruškův kiks
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud