3. listopadu 2016 • 04:30

Sparta bude bez Kadlece. Na lavičku má Holoubek jen jednoho hráče z áčka

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Sestava se mi z toho dělá dobře,“ usmíval se trochu hořce kouč fotbalové Sparty David Holoubek, když mluvil před duelem proti Hapoelu Beer Ševa v Evropské lize o zdravotním stavu svých svěřenců.  V předchozích dnech netrénovalo s týmem až dvanáct hráčů a zpochybněn byl start Václava Kadlece. Jak tedy Holoubek nakonec sestavu složí?



Na včerejším tréninku měl z A-týmu pouze jedenáct hráčů do pole, z toho jen jeden usedne na lavičku, zbytek tvořili junioři a dorostenci. V předchozích dnech byla situace ještě mizernější, protože zdravotní potíže trápily také Costu a Lukáš Juliše. Jejich start proti Beer Ševě je však podstatně pravděpodobnější než v případě forvarda Václava Kadlece, jenž si natáhl zadní stehenní sval v posledním duelu s Příbramí (4:0) už ve 2. minutě.

Pravděpodobná sestava Sparty

Koubek

Karavajev - Mazuch - Kadlec - Costa

Mareček - Holek

Juliš - Dočkal - Holzer

Lafata

Lékařský tým Sparty udělal všechno pro to, aby dnešní zápas stihl. Jeho stav měli spolu s trenéry vyhodnotit na základě včerejšího tréninku, který byl médiím přístupný dle regulí UEFA pouze během rozcvičky na patnáct minut. Jenže tam posila za 73 milionů korun chyběla.

Holoubek: Sestava se dělá dobře, mám k dispozici jedenáct zdravých hráčů základní sestavy
Video se připravuje ...

„Uvidíme, zda Venca bude připraven. Ale nechceme jít do velkého rizika i vzhledem k nedělnímu utkání v Liberci,“ naznačil Holoubek, že varianta Kadlec nevypadá reálně. Zároveň ale dodal, že kvůli tuzemské lize dnes nikoho šetřit nebude. „Není to úplně vhodné.“

Zcela vyloučeny jsou návraty dalších marodů. Platí to pro Ondřeje Zahustela, Josefa Šurala či Aleše Čermáka, jenž stále není stoprocentně fit a trénuje individuálně pod dohledem kondičního trenéra.

Utěšovat se mohou sparťané maximálně tím, že i Hapoel přišel kvůli zranění o největší hvězdu – útočníka Anthonyho Nwakaemu. „Odpadá tak jedna zásadní věc, v prvním zápase byl fakt šikovný,“ řekl Holoubek. Také si ale uvědomuje, že absence jednoho hráče není tak citelná, jako když jich chybí deset. Což v případě Sparty patrně rozhodne o změně rozestavení na dva štítové záložníky Lukáše Marečka a Maria Holka.

Mareček: Věřím, že budeme hrát vzadu na nulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud