Hynek Preisler
7. listopadu 2016 • 12:59

Trpišovského finta. Hráčům poslal papírky, aby Sparta neslyšela pokyny

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoduchostí to připomíná slavný případ Kolumbova vejce, přesto je tento moment v české lize málokdy k vidění. Aneb liberecký kouč Jindřich Trpišovský se pokusil vyzrát na obranu Sparty i pomocí netradiční papírové pošty! Zápas nakonec skončil bez branek.



V 62. minutě poslal na hřiště za Milana Nitrianského útočníka Nikolaje Komličenka, jemuž do ruky předal papír. Rus jej ihned po vystřídání doručil k Petru Ševčíkovi, který do něj několik vteřin zíral a až pak si znovu začal všímat hry.

„Použijeme to tak jednou za dva měsíce, pokud je na hřišti nějaká zásadní změna. Když jsem dříve trénoval v nižších soutěžích, kde je méně lidí, tak je pokyny na hřiště předat poměrně jednoduché. Ale na této úrovni je s hráči těžké se domluvit, navíc když jsou zabraní do hry,“ vysvětlil Jindřich Trpišovský, jehož Liberec uhrál se Spartou bezbrankovou remízu 0:0, přestože měl více než jeden poločas výhodu jednoho muže v poli navíc.

Liberec - Sparta: Trenér Trpišovský poslal hráčům pokyny na papírku
Video se připravuje ...

„Pokud se změní herní schéma, také není vyloženě dobré, když to křičíte na hřiště a vedlejší střídačka slyší, co na hráče voláte,“ usmál se progresivní kouč.

A jakéže pokyny chtěl hráčům po hodině hry předat? „Na papírku bylo rozestavení do ofenzivy a defenzivy, které se měnilo na více postech. Ze hry jsme z obrany sundávali Milana Nitrianského, na pozici obránce jsme zatahovali Dana Bartla a Ševčík šel do takové zvláštní pozice falešného pravého záložníka, kdy to měl otvírat na pravé straně. V obranných povinnostech se měl zatahovat na pravou zálohu a po zisku míče být uprostřed s Komličenkem jako druhým hráčem,“ vysvětlil liberecký stratég, který se snažil přečíslit levou stranu Letenských, kteří hráli bez vyloučeného Bořka Dočkala.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 0:0. Hosté vydřeli bod i bez vyloučeného Dočkala
Video se připravuje ...

„Cítili jsme, že se na levé straně Sparty dostáváme do utkání mnohem více než zleva a zprostředka, kde nám to přes Marečka a Holka díky jejich kvalitě až tolik nešlo. Snažili jsme hodně otvírat její levou stranu, kde jsme chtěli mít hráče na šířce, který bude centrovat,“ uzavřel Jindřich Trpišovský. Nakonec ani „papírová pošta“ nepomohla k využití přesilovky a Liberec gól nedal.

Liberec - Sparta: Dočkalův totální zkrat – trefil rukou Breiteho a dostal červenou
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Nesportovní gesto! Costa zakopl míč, domácí ho nevrátili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud