21. listopadu 2016 • 13:58

Holoubkovi končí výjimka. Svoboda bude v zápisu nejspíš hlavním koučem

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních dvou podzimních kolech nepovede Spartu v roli hlavního trenéra David Holoubek. Alespoň na papíře. Důvodem je chybějící profilicence, kterou dostuduje až v květnu. Oficiálně ho nahradí patrně asistent Zdeněk Svoboda.



Už v pátek 25. listopadu vyprší Davidu Holoubkovi šedesátidenní lhůta udělené výjimky pro trenéry, kteří profilicenci teprve studují. „Je to tak, musí to převzít někdo jiný. Ale nepředpokládám, že by se něco měnilo z hlediska vedení týmu, tréninkové náplně nebo koučinku v zápasech,“ řekl Holoubek po vítězném duelu s Karvinou (3:0).

To znamená, že ve zbývajících ligových zápasech s Hradcem Králové a Teplicemi bude s velkou pravděpodobností do zápisu formálně uveden jako hlavní trenér Zdeněk Svoboda, dosavadní asistent, jenž potřebnou profilicenci vlastní.

Nicméně podle tiskového mluvčího Ondřeje Kasíka chce Sparta řešit s FAČR a Klubem sportovních novinářů, zda bude Holoubkovi umožněno účastnit se alespoň hodnotících tiskových konferencí po utkáních. „Budeme o tom diskutovat,“ řekl Kasík.

V Evropské lize, kde Letenské čekají boje o postup se Southamptonem a Interem Milán, šestatřicetiletého kouče nic nelimituje. V této soutěži orgánům UEFA stačí, že profilicenci již studuje. Což ostatně donedávna platilo před změnou předpisů i v české lize.

Sparta počítá také s tím, že Holoubka ponechá u prvního týmu i v případě, že se jí během zimní přestávky podaří dotáhnout příchod nového trenéra. Favoritem je Jindřich Trpišovský z Liberce. Zda by si ponechal další dva asistenty Svobodu a Stanislava Hejkala plus realizační tým v současném složení, je však nejisté.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Karviná: Havelka zazdil přečíslení a Holoubek ho seřval
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 3:0. Nováček neměl šanci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud