Tomáš Podvín
25. listopadu 2016 • 09:57

Jak je to s Holoubkovou výjimkou? Do zápasů si mluvit nenechám, usmál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazil se Spartou Southampton a postoupil do jarní fáze Evropské ligy, ale pro další podzimní utkání už hlavním trenérem David Holoubek nebude! Fanoušci se ovšem nemusí bát, jde čistě o formální hledisko. Mladý kouč bude mít nadále na starost vedení týmu. A jak sám správně poznamenal, v Evropské lize bude dokonce stále veden jako hlavní trenér.



Že David Holoubek ještě nemá potřebnou licenci, to je už známá věc. „Je to fakt. Licenci prostě nemám, teprve ji studuju. Řády jsou holt takové a já to respektuju,“ uznal po zápase se Southamptonem mladý sparťanský kouč. Pokud vše zvládne, licenci by měl mít v květnu příštího roku.

Přesto se do konce podzimu v podstatě nic nezmění. Oficiálně bude při ligových zápasech v Hradci a doma s Teplicemi hlavním trenérem současný asistent Zdeněk Svoboda, který bude rovněž chodit na tiskové konference, ale tím to hasne. „Do vedení tréninků a zápasů si ještě mluvit nenechám,“ usmál se Holoubek.

Do jiné kategorie patří zápas Evropské ligy na půdě Interu Milán. A právě kvůli tomu došlo na tiskové konferenci po zápase se Southamptonem k vtipné situaci. Ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík totiž oznámil, že Holoubek nebude oficiálně hlavním trenérem v žádném se zbývajících podzimních zápasů.

Holoubek vysvětloval: V Evropské lize budu trenér já, to můžu
Video se připravuje ...

„ V Evropské lize to povedu já, to můžu,“ pobavil Holoubek. „Tak jo,“ reagoval se smíchem Kasík. „Takže to bude pro ty dva ligové zápasy, omlouvám se,“ dodal.

Postup do jarní fáze Evropské ligy každopádně pozici mladého Holoubka, který je u fanoušků hodně oblíbený, posílil. Vedení Sparty navíc hned po zápase se Southamptonem o otázce budoucího trenéra jednalo. Ve hře tedy zůstává varianta, že Holoubek bude v roli kouče Sparty pokračovat.

Majitel Sparty Daniel Křetínský gratuluje trenérovi Davidu Holoubkovi po postup ze základní skupiny Evropské ligy
Majitel Sparty Daniel Křetínský gratuluje trenérovi Davidu Holoubkovi po postup ze základní skupiny Evropské ligy

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Costa o standardce před gólem: Bylo to jedno z tajemství, které jsme měli
Video se připravuje ...

Mazuch: Southampton měl větší držení míče, ale na to se nehraje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud