26. listopadu 2016 • 13:26

Sparta hledá parťáka k Holoubkovi. Ve hře je i Jozef Chovanec!

Autor: iSport.cz, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslavili čtvrteční postup do jarní fáze Evropské ligy, nicnémě hned poté se dali do další práce. Ve Spartě nyní řeší, kdo bude první tým řídit v novém roce. Ideální variantou je spojení aktuálního dočasného kouče Davida Holoubka a libereckého Jindřicha Trpišovského, o kterého měli na Letné zájem už po ukončení spolupráce se Zdeňkem Ščasným. Ve hře jsou ale i další varianty, o kterých klubové vedení přemýšlí.



Jde třeba o Václava Kotala či bývalé letenské trenéry Jozefa Chovance a Martina Haška. Zato možný příchod Adriána Guľy padl, „slovenský Guardiola“ zvolil setrvání v Žilině. Nicméně ani jedno z těchto jmen nezní klubovému vedení jako celku tak atraktivně jako spojení T+H, tedy Trpišovský a Holoubek.

Trpišovský + Holoubek

Ale fungovala by spolupráce T+H? Při jasném rozdělení rolí, proč ne. Znají se dlouho, jsou kamarádi, rozumí si. Před časem už Trpišovský také nabízel Holoubkovi spolupráci. Z konverzace s nimi poznáte i to, že jejich názory na fotbal jsou si hodně podobné, jestli ne zcela totožné.

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

Martin Hašek + Holoubek

Spartu už v minulosti vedl, pod generálním sportovním manažerem Jozefem Chovancem byl ve stejné pozici, do které by se nyní posunul David Holoubek. Po neúspěchu ovšem musel v pražském klubu skončit. Fotbalovou filozofi í k sobě mají oba trenéři blízko, sednout by si mohli i lidsky.

Chovanec + Holoubek

Ač se to na první pohled může jevit jako sci-fi, i tohle je varianta, která prolétla kancelářemi na Letné. Chovanec by mohl působit v pozici manažera, který by fungování A-týmu zastřešoval. Dennodenní práce s mužstvem by pak připadla Holoubkovi. Není ale vůbec jisté, zda by tohle spojení dělalo dobrotu. A zda by o něj mladý kouč vůbec stál.

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Kotal + Holoubek

Ačkoli zkušený kouč v minulosti několik nabídek z ligy odmítl, práce v největším českém klubu by ho mohla lákat. Kotal platí za pragmatického a mimořádně zkušeného kouče. Není přehnaný egoista, Holoubkovi by dal prostor k rozvoji. Navíc by ho mohl mnohému naučit.

Holoubek + někdo s licencí (Svoboda, Hejkal, Požár, Hřebík)

Šéf Sparty Daniel Křetínský se netají tím, že chce Holoubka u prvního týmu udržet. Tohle je jedna za variant. Ofi ciálně by mužstvo vedl některý muž s licencí, tréninky, určování sestavy i koučink během utkání by pak měl na bedrech Holoubek. Takhle to Sparta praktikuje od odvolání Zdeňka Ščasného.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud