Jonáš Bartoš
28. listopadu 2016 • 09:51

Plzeň vítězí i počítá raněné. Limberský dostal berle, vypadl Hromada

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra 2:0 s Brnem se počítá, Viktoria Plzeň může jít do podzimního finiše ePojisteni.cz ligy na čele se čtyřbodovým náskokem. Horší je stav hráčského kádru. Nedělní duel se Zbrojovkou nedohráli dva členové základní sestavy – David Limberský opouštěl Doosan Arénu s berlemi, Jakub Hromada odstoupil kvůli problémům s tříslem. Po náročném programu jsou potlučení i další hráči. „Únava je u nás enormní,“ přiznal západočeský trenér Roman Pivarník.



Nejvytíženější hráči Plzně (Lukáš Hejda, Tomáš Hořava) v aktuální sezoně zvládli už 23 soutěžních zápasů. Kapitán Roman Hubník a gólman Matúš Kozáčik odehráli o jeden méně, Michael Krmenčík se dostal na kótu 21. Takovou porci nemají v nohách ani největší hvězdy z anglické či španělské ligy.

„Únava je u nás enormní. Víme, kolik máme odehraných zápasů. Kádr je úzký, točíme osmnáct hráčů s tím, že někteří musí hrát. Roste riziko v soubojích, že se zraníte. Dlouhou dobu máme jen dva stopery (Hubník, Hejda), pokud jeden vypadne, častěji to byl Hubník, nejsme schopní použít jiného. Ze středových defenzivních hráčů si třeba Páťu ( Hrošovského ) na stoperu nedovedu představit. Pak dochází k alternacím jako u Limberského , Kovy (Jan Kovařík) musel zase poslední dva zápasy na beka,“ promluvil ke stavu svého kádru trenér Pivarník.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Brno 2:0. Mistr zvýšil náskok v čele
Video se připravuje ...

Plzeň lepila sestavu i v neděli s Brnem. Už po prvním poločase museli střídat dva hráči. David Limberský odkulhal těsně před přestávkou po jednom ze soubojů uprostřed pole, problémy měl i mladý slovenský záložník Jakub Hromada.

„Hromada má asi něco s tříslem nebo s úponem, vzniklo to z přetížení. Už v prvním poločase se protahoval, měl problémy. U Limberského jsme měli podezření na zlomení lýtkové kosit, dostal dlahu a berle. Uvidíme v úterý, jestli se mu otok na noze rozšíří,“ mrzel Pivarníka stav klíčového levého beka, který v neděli odehrál jubilejní 300. ligové utkání.

Plzeň trápí pozice stopera

Plzeň sice proti Zbrojovce dominovala, nicméně až do 75. minuty vedla o jedinou branku a strachovala se o výsledek. „Museli jsme být důslední a stálo nás to hodně sil. Kvůli zraněním jsme udělali dvě vynucené změny v poločase, pak jsem se bál střídat třetího hráče, i když Krmenčík a Hubník toho měli dost,“ dodal Pivarník.

Místo Limberského a Hromady šli na hřiště Kovařík s Ďurišem , oba odehráli velmi slušné utkání. Slovenský útočník dokonce vstřelil důležitou druhou branku. „Kovařík už asi tři týdny zpátky vypadá velmi dobře na tréninku, proto jsme ho nebáli nasadit (odehrál i zápas v Římě, pozn. aut.). To samé platí i o Ďurišovi – vrací se mu forma, jsem rád, že se trefil,“ pochválil plzeňský kouč své náhradníky.

Plzeň - Brno: Petrželův centr dostal do brány Ďuriš a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

Nejvíc Plzeň trápí pozice stopera, kde při zranění Jana Baránka zbývají pouze Hubník s Hejdou. Jakmile vypadl jeden z nich, Plzeň těžce lepila sestavu. Jako naposledy na AS Řím, kde se musel zatáhnout David Limberský.

„Mysleli jsme, že dokážeme podzim odehrát se třemi stopery. Bohužel Baránek je dva měsíce po operaci, jeho koleno ještě není v takovém stavu, aby mohl hrát zápasy,“ mrzelo Pivarníka. „Na levém obránci máme zase jen Limbu, pokud tam nastoupí Řezník nebo Matějů a mají to přes nohu, je to problém.“

Ještě větší marodku hlásí konkurenční Sparta. Letenský kouč David Holoubek je rád, když dá dohromady zdravou základní jedenáctku, zbytek doplňuje dorostenci.

Zápasové vytížení klíčových hráčů je taktéž enormní - kapitán David Lafata s Lukášem Julišem a Michalem Kadlecem odkopali během podzimu už 25 utkání, Mario Holek jich má za sebou 23, Lukáš Mareček 22.

Plzeň - Brno: Ďuriš chytře přehodil Melichárka, ale i bránu
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Zavadil jde na hřiště – vrací se po těžkém zranění
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Sedlák napřáhl, vystřelil, ale bránu netrefil
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Řezníkovu technickou střelu vytáhl Melichárek
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Na hřišti to jiskří, Petržela se strkal se Štohanzlem
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Zeman z přímého volného kopu zakroutil balon na břevno
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Krmenčík má sebevědomí! Kličkou se zbavil Kojanskase a trefil tyč
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Hejda dostal míč proti noze, ale tutovku zahodil
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Plzeňští fanoušci vytáhli choreo s lokomotivou
Video se připravuje ...

Plzeň - Brno: Krmenčík si naskočil na Zemanův centr a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud