1. prosince 2016 • 04:59

Nej posily podzimní části: Zářili sparťan Karavajev i slávista Ngadeu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čím dražší, tím lepší? Kdepak, tato úměra při hodnocení letních změn v kádrech českých klubů zatím neplatí. Podrobná analýza deníku Sport nicméně ukázala, že oba největší české kluby mají na kontě i vyložené přestupové trefy. Nejpovedenějším transferům kralují po polovině ePojisteni.cz ligy defenzivní posily z ciziny – Rus Vjačeslav Karavajev a Kamerunec Michael Ngadeu.



Kdo je top, kdo naopak flop, a které jméno se zatím skrývá v šedé zóně? Deník Sport provedl v půlce ePojisteni.cz ligy podrobné hodnocení letních posil, vybral pětadvacet nejzajímavějších jmen a rozdělil je do tří jakostních kategorií.

Největší terno učinila Sparta s ruským zadákem Vjačeslavem Karavajevem. Jedenadvacetiletý fotbalista přišel v už rozehrané sezoně za deset milionů korun z CSKA Moskva, okamžitě se usadil v základní sestavě a vynechal jediný soutěžní zápas – MOL Cup v Českých Budějovicích. Navíc jeho statistiky berou dech, z pozice pravého beka vstřelil už dva góly a na dalších pět nahrál.

„Vypadá velmi dobře a vzhledem ke svému věku je hodně perspektivní. Pro Spartu je to do budoucna velká posila,“ hodnotí Karavajeva František Cipro, bývalý kouč Slavie.

Sparta - Příbram: Hruška jako cedník – pustil snadnou Karavajevovu střelu
Video se připravuje ...

Ngadeu se dostává do formy

I klub z Edenu si však v létě při rozšiřování soupisky připsal povedený štych. Kamerunský obr Michael Ngadeu se po slabším vstupu do angažmá stal jednou ze stěžejních postav týmu, který je po polovině soutěže na druhém místě. Původní profesí stoper nastupuje coby defenzivní záložník – a ve středu pole tvrdí muziku.

„Postavili jsme ho tam v Rio Ave a Michael se v záloze chytil, i když tam předtím prakticky nehrál. Líp dodržuje systém středu, neutíká z něj tolik jako Souček,“ říká Dušan Uhrin mladší, který sezonu na lavičce Slavie začínal.

Slavia - Mladá Boleslav: Ngadeu se trefil přes hlavu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT SE DÁLE DOČTETE, JAKÁ Z LETNÍCH POSIL NAOPAK NEJVÍCE ZKLAMALA, KDO ZASTUPUJE STŘEDNÍ PROUD ČI PODLE JAKÝCH KRITÉRIÍ SE JEDNOTLIVÍ HRÁČI HODNOTILI.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana čtvrtečního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Sparta 1:2. Výhru nad nováčkem vystřelil Juliš s Pulkrabem
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 2:1. Domácí útočí na čelo tabulky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud