1. prosince 2016 • 16:22

Sparta chtěla prominout zbytek trestu pro Dočkala. S odvoláním neuspěla

Autor: jon, šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě by se šikovný špílmachr enormně hodil. Proto chtěl letenský klub prominout zbytek třízápasového trestu pro Bořka Dočkala. Disciplinární komise ale žádost zamítla, 28 letý záložník v sobotu nemůže nastoupit v závěrečném kole podzimní části ePojisteni.cz ligy proti Teplicím.



Dočkal byl vyloučený ve 13. kole v utkání s Libercem. Klíčovému záložníkovi letenského týmu ujely nervy ve 42. minutě utkání, když udeřil mimo hru domácího Radima Breiteho rukou do obličeje.

Disciplinární komise FAČR hráči za jeho přestupek následně udělila třízápasový trest, což znamenalo stopku do konce podzimu.

Dočkal za Spartu nenastoupil v utkání s Karvinou (3:0) a v Hradci (2:1). Hráč či klub po uplynutí poloviny trestu může zažádat o prominutí jeho zbytku, což Sparta udělala.

Liberec - Sparta: Dočkalův totální zkrat – trefil rukou Breiteho a dostal červenou
Video se připravuje ...

Od disciplinární komise ale uslyšela zamítavé stanovisko. „Disciplinární komise rozhodla v souladu se svojí rozhodovací praxí. Hráč Dočkal byl potrestán nejnižším možným trestem, který za daný přestupek mohl být udělen. V takovém případě komise povolí podmíněné odložení pouze ve velmi výjimečných případech,“ vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček.

Sparta v době velké marodky nemůže svůj kádr doplnit o jednu ze svých největších opor. V sobotu s Teplicemi Dočkal určitě nenastoupí a na ligové trávníky se vrátí až po zimní přestávce.

Pokuta pro Jablonec, stopka pro Kerbra

Pokutu 50 tisíc korun udělila disciplinární komise Jablonci za nedostatečnou pořadatelskou službu v derby s Libercem. Kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky bylo zahájeno řízení s Bohemians 1905, Karvinou, Zlínem, Duklou, Slavií, Mladou Boleslaví a druholigovou Ostravou.

Z použití pyrotechniky v utkání Slavie s Boleslaví se budou zodpovídat konkrétní pachatelé z tribun, kteří jsou členy FAČR. "Je správné, že za disciplinární přečin mohou být potrestáni i ti, kteří ho skutečně spáchají, nejen kluby, které za to nesou odpovědnost. Člen FAČR musí dodržovat daná pravidla i jako divák. Disciplinární komise tímto vysílá jasný signál fanouškům, kteří na stadionech profesionálních klubů používají zakázanou pyrotechniku," prohlásil Baček.

Trest na dvě soutěžní utkání dostal Milan Kerbr ze Slovácka, jenž v nedělním ligovém utkání s Libercem dostal červenou kartu za to, že po druhé odpískané penaltě proti hostům vulgárně nadával rozhodčímu Martinu Nenadálovi.

Jednou si nezahrají další fotbalista Slovácka Vlastimil Daníček, liberecký Egon Vůch a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi. Všichni tři byli v 15. kole vyloučeni po druhé žluté kartě. Standardní distanc na jeden soutěžní zápas čeká po čtvrté žluté kartě v sezoně Libora Žondru z Hradce Králové a Petra Reinberka ze Slovácka.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud