3. prosince 2016 • 04:59

Slavia v euforii! Škoda loboval jako Poborský: Radil mi i trenér gólmanů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úžasná jízda! Fotbalisté Slavie neprohráli ani 12. ligový zápas pod trenérem Jaroslavem Šilhavým, v 16. kole vyplenili Zlín a přezimují na druhém místě ligové tabulky. Není divu, že hráči, vedení i fanoušci propadli euforii. O to víc, že Slavia nastřílela domácímu Zlínu hned čtyři góly a hlavně ten Milana Škody byl výstavní. Slávistický kanonýr připomněl slavný lob Karla Poborského.



Zlín vs. Slavia. Souboj třetího s druhým. A výsledek? 0:4. Na hřišti to sice chvílemi tak jednoznačná záležitost nebyla, přesto si hosté šli od začátku za svým. Už v 8. minutě fauloval brankář Zlína Dostál Murise Mešanoviče a penaltu proměnil Milan Škoda.

Zlín - Slavia: Dostál podrazil Mešanoviče, Škoda proměnil penaltu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

To nejlepší ale přišlo až o pár desítek minut později. Záložník Jaromír Zmrhal poslal kolmou přihrávku, Mešanovič ji pustil na Škodu (kdyby se míče dotkl, byl by to ofsajd) a kanonýr Slavie si věděl rady. Parádním lobem á la Karel Poborský zvýšil na 2:0.

„Já si pamatuju zrovna domácí zápas se Zlínem, kdy jsem taky šel sám na bránu. Gólman ale hrozně rychle vyběhl, náš trenér brankářů mi to teď připomínal, že chodí rychle pod nohy, takže jsem věděl, že ho budu přehazovat,“ prozradil Škoda.

Zlín - Slavia: Škoda jako Poborský! Krásným lobem překonal Dostála, Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

To ale nebylo před poločasem všechno. Ve 42. minutě potáhl míč Josef Hušbauer a poslal ho doprava na Antonína Baráka. Ten se nebál odcentrovat svou slabší pravou nohou a našel na přední tyči nabíhajícího Mešanoviče. Ten uklidil míč do sítě. 3:0.

Zlín - Slavia: Barákův centr klepl do brány Mešanovič a je to 3:0
Video se připravuje ...

Zlín se sice ve druhém poločase nevzdal a sympatickým výkonem si vytvořil také šance, ovšem Slavia už komplikace nepřipustila. A byli to právě hosté, kteří se radovali jako poslední. Hušbauer našel Zmrhala a ten propálil Dostála.

Zlín - Slavia: Hušbauer předložil míč Zmrhalovi a Slavia vede už 4:0
Video se připravuje ...

Slavia tak zvládla souboj o druhé místo na výbornou a čeká ji velmi příjemná zima. To ostatně hned po zápase naznačil na Twitteru nadšený předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

„Ježíšku, letos již nic nechci, jsem zcela spokojen. Slavia opět rozdává radost a vše ostatní není důležité. Těším se na jaro 2017,“ napsal šéf Slavie.

„Jsem rád za celou sezonu, musím před klukama smeknout. Ta série je úžasná, fantastická,“ rozplýval se zase trenér Jaroslav Šilhavý.

„Naše ambice jsou jednoznačné, máme ty nejvyšší, chceme do pohárů. Slavia je velký klub a má velké ambice, to je jasné. A je tedy správné, že jsme v té nejlepší trojce a pereme se o nejvyšší příčku,“ doplnil.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Hosté přezimují na druhém místě
Video se připravuje ...

Vše o Slavii sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud