Jonáš Bartoš
4. prosince 2016 • 12:45

Plzeň nechtěla hrát, říká Bohemka. Fanoušci lili pivo, hádali se s Paclíkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patnáct minut před výkopem padl definitivní ortel, pak začala salva nadávek. Zrušené sobotní utkání Bohemians s Plzní kvůli nezpůsobilému terénu vyvolalo velké emoce. Fanoušci i zástupci domácího klubu naznačovali, že do utkání se příliš nechtělo Plzni. Někteří příznivci to říkali hodně nahlas. U vchodu do kabin pokřikovali na majitele Viktorie Tomáše Paclíka, na některé hráče dokonce lili pivo.



Domácí se na utkání velmi těšili, na souboj s lídrem tabulky se chystali poctivě celý týden. Jenže Bohemka v mrazivém sobotním večeru nedokázala pořádně nachystat hřiště a sudí Příhoda hráče do zápasu nepustil.

„Přiznáváme, že byl terén v brankovištích tvrdý, ovšem zastáváme názor, že všichni v klubu udělali maximum k uskutečnění zápasu a utkání se mělo odehrát,“ uvedl pro klubové stránky předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

Plzeň i zástupci vedení soutěže ale měli jiný názor. „Pokud by klub Bohemians Praha 1905 zapnul při těchto klimatických podmínkách vyhřívání trávníku ve středu večer či ve čtvrtek ráno, tak by tato situace nemohla nastat,“ podotkl Radek Novotný, člen Komise pro stadiony a hrací plochy.

Rozhodnutí o ukončení zápasu padlo patnáct minut před výkopem. Domácí chtěli nastoupit a naznačovali, že o zrušení zápasu hodně stála plzeňská Viktorie.

„Hřiště bylo tvrdší, ale na takové podmínky je to normální,“ prohlásil kapitán Bohemians Daniel Krch. „Slyšeli jsme, že Plzeň hrát nechtěla. Je to pro nás takové hloupé, když se celý týden na zápas chystáme a pak se nehraje. Cítili jsme z Plzně, že je to štve mnohem víc, že vážně nechtějí hrát. Kdyby se nastoupilo, ta jejich nechuť do zápasu nám mohla prospět,“ dodal stoper Pražanů.

Na Bohemce se hrát nedalo,na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

Nespokojení byli i fanoušci. Odložení utkání také přičítali spíš plzeňské straně, než špatnému terénu. A dávali to hlasitě najevo.

V momentě, kdy ze šatny odcházeli západočeští hráči směrem k autobusu, vyprovázel je hlasitý pískot a nadávky. Vzduchem létaly kelímky s pivem, vyhrocenou atmosféru krotili přítomní policisté.

Všemu přihlížel i majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík. „Na ledě se hraje hokej, ne fotbal,“ odpověděl na všemožné urážky bohemáckých fanoušků, kteří na něj spustili, když ho spatřili u šaten. „Hubníku, ohol se,“ vyřvávali zase na plzeňského kapitána.

Jeden z příznivců se dostal až přímo k Paclíkovi, stále ostřejší výměnu názorů ukončila až policie, která zjevně alkoholem posilněného muže vyvedla mimo dosah kabin. Diváci u hřiště zase pořvávali na Davida Limberského, zraněného plzeňského obránce, který přijel své spoluhráče podpořit v civilu a před utkáním se rovněž procházel po zmrzlém trávníku.

Situaci na Bohemians komentovali i hráči jiných klubů. „U nás vše v pořádku, jen někdo v noci posypal hřiště vápnem,“ napsal k fotogafii promrzlé pražské Julisky obránce Dukly Jakub Podaný, jehož tým v půl druhé nastoupil doma proti Slovácku (2:3). „A na Vysočině to šlo, kde bylo včera 5cm sněhu na hřišti,“ přidal se útočník Jihlavy Michael Rabušic.

Bohemians - Plzeň: V Ďolíčku se nehraje kvůli zmrzlému trávníku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud