Jakub Dvořák
5. prosince 2016 • 21:30

Toreador Néstor vábí Spartu a Plzeň. Z podzimní komety se může stát trumf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za slavných časů španělských korid odvážní toreadoři vábili rozzuřené býky, kteří se statečnými jedinci neměli slitování a běsnivě se na ně vrhali. V české fotbalové lize nyní dráždí svými výkony ve žlutočervené kombinaci Dukly zástupce Sparty a Plzně rodák z Valencie Néstor Albiach. Dokonce tak moc, že se mluví o tom, že jej dejvický celek v zimě neudrží a podzimní kometa by se mohla stát nečekaným trumfem jednoho z týmů v boji o titul.



Zatímco v Plzni by 24letého ofenzivního záložníka brali do kádru všemi deseti, sparťanští fanoušci jsou na diskuzních fórech a sociálních sítích vůči jeho příchodu zdrženliví. V živé paměti ještě stále mají nevydařený experiment s obráncem Pablem Gilem, který na Letnou přišel s vizitkou hráče, jenž prošel B týmem slavného Realu Madrid. V české nejvyšší soutěži se však nedokázal prosadit a po krátké anabázi se opět vrátil domů.

To však rozhodně není Néstorův případ. Univerzální fotbalista na Julisce působí od ledna 2013 a prezentuje se dobrými výkony. Od svého příchodu odehrál 69 ligových zápasů, ve kterých nastřádal 14 branek, devět asistencí. Z toho pět gólů a čtyři asistence stihl v aktuální sezoně.

Dukla - Slovácko: Druhou šanci už Néstor proměnil, 1:0
Video se připravuje ...

Další námitkou sparťanských fans je tvrzení, že ho Letenští nepotřebují – další mylná představa. Hráčů, kteří mohou nastoupit na hrotu, křídle či jako podhrotový útočník, disponují nebezpečnou levačkou, mají precizní standardní situace a ještě umí být produktivní, Sparta ve svém kádru moc nemá. Namátkou se tak můžeme bavit pouze o Bořku Dočkalovi či Tomáši Rosickém, který toho však od návratu z Arsenalu zatím moc neodehrál.

Kromě gólů a asistencí Néstora zdobí i statistika vytvořených šancí pro své spoluhráče. Od ledna 2013 se drží na čísle 48 a přesnost přihrávek má i díky kombinačnímu pojetí hry Dukly 79,5%.

Za připomenutí také stojí, že v době, kdy se z Olímpiku de Xátiva ze třetí španělské ligy stěhoval do pražské metropole, o něho projevili velký zájem zástupci Valencie, za kterou hrával v mládežnických výběrech. Néstor dal přednost Dukle, kde se vyhrál, zvykl si na zdejší podmínky a nyní klubu vrací vloženou důvěru.

Zároveň však je v ideálním věku, aby ve své kariéře udělal krok o stupínek výš. Ať to bude blízká Letná, či Štruncovy sady -  v ani jednom případě Néstor rozhodně neprohloupí.

Ofenzivní záložník Dukly Néstor Albiach v akci
Ofenzivní záložník Dukly Néstor Albiach v akci

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud