8. prosince 2016 • 04:58

Motivace v Evropě? Liberci jde o postup, Plzni a Spartě o miliony

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád jde o hodně! Tři české kluby dnes odehrají své poslední zápasy v Evropské lize pro rok 2016. Zatímco Viktoria Plzeň na jaře další nepřidá, Sparta určitě ano. Největší otazník tak visí u Liberce, který ještě živí šanci na postup. Ale ani Letenští a Viktoriáni nejsou bez motivace. O co dnes české kluby hrají?



Liberec - boj o všechno

Liberec ještě jako jediný z českých zástupců bojuje o to základní - postup ze skupiny. Slovan ovšem potřebuje vyhrát na půdě PAOKU a ještě doufat, že Fiorentina vyhraje v Karabachu. V tu chvíli by mohla parta Jindřicha Trpišovského slavit.

A samozřejmě jako ostatní čeští zástupci hraje Liberec o těžké miliony. Jen za výhru by dostal 9,7 milionů korun a kdyby si zajistil postup, přistálo by do klubové kasy dokonce dalších 13,5 milionu korun.

Trpišovský odmítl Spartu: Neúspěch Liberce mě zavazuje
Video se připravuje ...

Sparta o miliony, Dočkal o poctu

Sparta už si první místo ve skupině zajistila. Tím si přišla na skvělou prémii 16,2 milionu korun, za postup navíc dostala 13,5 milionu korun. Ale protože s jídlem roste chuť, Sparta bude chtít na Interu vyhrát a vydělat si dalších 9,7 milionu korun.

Kromě peněz ale půjde samozřejmě o čest. A nejen o týmovou. Záložník Bořek Dočkal totiž na dálku soupeři s legendárním Francescem Tottim o korunu nejlepšího asistenta základních skupin. Oba mají na kontě 5 gólových přihrávek.

„Je to svátek. Díky postupu je atmosféra v kabině uvolněnější. Je to znát. Ale cestovali jsme sem, abychom si zápas užili. A snad to bude vidět,“ řekl Mario Holek.

Plzeň - peníze i Pivarníkův osobní důvod

Plzeň si pochopitelně nepřišla na zdaleka tak pěkné peníze jako Sparta. Viktoria zatím uhrála tři body a je bez šance na postup. I jí by se ale určitě jednorázová prémie 9,7 milionu korun za výhru šikla.

Trenér Roman Pivarník dal navíc jasně najevo, že jeho tým nechce skončit ve skupině poslední. A přidal ještě jednu, tentokrát osobní motivaci. „Austria je i můj osobní konkurent (Pivarník působil v konkurenčním Rapidu Vídeň) a chci ji porazit,“ tvrdil.

„Bude to otevřený zápas. Austria musí vyhrát, možná nám to bude trošku vyhovovat. Uvidíme podle průběhu. Doufám, že zápas zvládneme, pro diváky by to byl na závěr podzimu takový dárek k Vánocům,“ řekl zase kapitán Roman Hubník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud