15. prosince 2016 • 14:05

Majitel Slavie se chystá převzít Eden. Hrozí ale stěhování na poslední kolo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový stadion v Edenu by od května příštího roku měli definitivně převzít čínští majitelé pražské Slavie společnost CEFC a od tohoto data by aréna měla nést název legendy klubu Josefa Bicana. Druhému celku ligové tabulky však zároveň vážně hrozí, že kvůli kolizi s koncerty skupiny Rammstein bude muset odehrát poslední kolo jarní části nejvyšší soutěže s Brnem mimo Eden.



Čínští vlastníci od vstupu do klubu považovali vyřešení nepřehledné situace okolo stadionu za jednu z hlavních priorit. Už před pár dny mluvčí CEFC potvrdil, že je hotová finální dohoda s nynějším vlastníkem arény a probíhají závěrečné právní náležitosti. Vše by mělo být definitivně dotaženo do května. V současnosti stadion provozuje akciová společnost Eden Arena.

"První květen je datum, ke kterému, věřím, že budeme vystupovat jako stoprocentní majitelé stadionu. Věděli jsme, že jednání nebudou jednoduchá, byla tu nějaká historie stadionu. Ještě musí být učiněna řada kroků," řekl na dnešní tiskové konferenci zástupce CEFC a předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

"Ale věříme, že k prvnímu květnu budeme mít práva k tomu, abychom mohli nazývat arénu stadionem Josefa Bicana. S tímto přáním vstupujeme do jednání s rodinou Pepiho Bicana a věřím, že najdeme společnou řeč," doplnil bývalý ministr obrany.

Tvrdík: V květnu chceme vlastnit Eden a pojmenovat ho po Bicanovi
Video se připravuje ...

Vzhledem k tomu, že stadion stále ještě klubu definitivně nepatří, bude zřejmě muset Slavia odehrát závěrečné 30. ligové kolo proti Zbrojovce Brno o posledním květnovém víkendu mimo Eden. V neděli 28. května a v pondělí 29. května by totiž měla ve vršovické aréně koncertovat skupina Rammstein.

Taková situace by už znovu neměla nastat. "Nechceme se znovu dostávat do situací, že poslední kolo pravděpodobně budeme muset odehrát na jiném stadionu, protože zde jsou koncerty. Strašně nás to mrzí," řekl Tvrdík.

Koupě stadionu by navíc měla ukončit současný spor klubu s nynějším majitelem Eden Areny o nájemní smlouvu. "Slavia má nájemní smlouvu, ale panuje s majitelem Eden Areny právní spor o její platnost," uvedl tiskový mluvčí klubu Michal Býček. "To byl jeden z momentů, kdy jsme vycítili, že stadion je třeba vyřešit prakticky za každou cenu," řekl Tvrdík.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Lüftner: Přestup do Slavie? Mamka plakala, táta byl dojatý
Video se připravuje ...

Slavia chce titul, pomoci má i Nor a Chorvat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud