19. prosince 2016 • 21:40

Sparta ustoupila, v Anglii už ne! Southampton musel mít nové dresy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartu jim fígl prošel, v Premier League už narazili! Anglický celek Southampton musel na donucení vedení ligy vyrobit třetí sadu dresů, jelikož se jeho domácí a venkovní varianty kryly s dalšími týmy. A tak místo pruhovaných či černých trikotů v nedělním duelu s Bournemouthem nastoupil ve zbrusu nových bílých dresech. Přitom ještě před měsícem v pátém kole Evropské ligy na půdě Sparty dostali „Svatí“ od UEFA výhodu a domácí museli nastoupit ve venkovní žluté sadě.



"Máme pouze červenobílé či černé." Tak zněla odpověď zástupců anglického týmu měsíc zpátky, kdy se na Letné hrál veledůležitý zápas v boji o postup ze skupiny Evropské ligy. UEFA vzala ostrovní tým na milost a domácí Sparta nastoupila v nezvykle žlutých dresech.

A podobně to Southamptonu procházelo i v domácí lize, až z ničeho nic došla vedení Premier League  trpělivost. V neděli hráli „Saints“ na půdě Bournemouthu, který do domácích zápasů nastupuje v červenočerné kombinaci. Jelikož by dresy mohly mást, museli si hosté pořídit třetí sadu, která se bude lišit od té domácí a venkovní.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Southampton 1:3
Video se připravuje ...

A tak v nedělním utkání na půdě Bournemouthu nastoupil Southampton v bílých dresech doplněnými červenými trenkami a pruhovanými stulpnami. Že se jedná o speciální edici, svědčí i vyjádření klubu na oficiálním webu - tam stojí, že dres nebude ve fanshopu k dostání.

Naposledy nastoupili hráči Southamptonu ve třetí sadě dresů v lednu minulého roku na stadionu Newcastlu, kdy ve žluté kombinaci zvítězili 2:1. Štěstí jim třetí sada přinesla i nyní. V bílých dresech dokázali otočit nepříznivý výsledek a porazili Bournemouth 3:1.

Vlevo Pierre - Emile Höjbjerg v souboji s Jordonem Ibem z Bournemouthu
Vlevo Pierre - Emile Höjbjerg v souboji s Jordonem Ibem z Bournemouthu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud