22. prosince 2016 • 09:56

Otava opustí Spartu, áčko posílí kondiční kouč a fyzioterapeut

Autor: pj, iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jmenování Tomáše Požára do pozice hlavního trenéra fotbalové Sparty je nejviditelnější změnou, kterou na Letnou před koncem roku provedli. Ne však zdaleka jedinou. Z vlastního popudu by měl v nejbližší době odejít z vedení klubu člen představenstva Jakub Otava, který má pracovní nabídky z jiných ligových klubů, FAČR i UEFA.



Otava patřil dlouhé roky mezi nejvlivnější postavy ve Spartě. Fanoušci ho nejdřív znali jako televizního komentátora, v roce 2007 nastoupil do klubu nejdřív jako tiskový mluvčí, postupně jeho postavení rostlo. Jako člen představenstva měl na starosti vyjednávání o přestupech a uzavírání nových smluv s hráči. V posledním vydání žebříčku TOP 50 nejmocnějších lidí v českém fotbale, který sestavuje deník Sport, obsadil 35. místo.

Realizační tým sparťanského áčka se na jaře rozšíří. Již včera informoval klub o tom, že dalším asistentem bude Petr Havlíček, který s prvním asistentem Davidem Holoubkem spolupracoval už u mládežnických týmů. První tým Sparty doplní také kondiční kouč Pavel Rada, jenž na Letné dříve působil, a fyzioterapeut Lukáš Marešovský z dorostu.

Sparta také včera komentovala, jaká řešení zvažovala při obsazování pozice hlavního trenéra. Jednalo se s Jindřichem Trpišovským, koučem Liberce. Minimálně dvě schůzky absolvoval Tomáš Požár s Pavlem Vrbou , který je smluvně vázán v Machačkale. Také se přemýšlelo o Václavu Kotalovi. „Oslovili jsme několik kandidátů, kteří projevili zájem ve Spartě působit. Teď ale nemá smysl jména blíže komentovat,“ řekl generální ředitel Adam Kotalík. „Jediné seriózní jednání jsme vedli s Trpišovským, ale během podzimu se situace u nás i v Liberci vyvinula tak, že by to nebylo správné pro žádnou stranu.“

Ligový podzim v 60 sekundách: AC Sparta Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud