29. prosince 2016 • 10:10

Norská posila Slavie Flo umí! Gólů dal pár, ale přihrávkami pomohl k titulu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestřílí góly tak často, jako to dokázal jeho příbuzný Tore André Flo. Když už se ale třetí zimní posila Slavie - Per-Egil Flo - opře do míče, nepochybujte o tom, že i tenhle Nor má v noze dynamit. A co teprve, když přihraje. Potvrzuje, že rodina Floových je fotbalová. Hned sedm jejích členů nastoupilo v norské nejvyšší soutěži a nejslavnější Tore André Flo si zahrál i za Chelsea. V Edenu se tak mají na co těšit. Možná bude Nor jedním z žolíků v honbě za vysněným titulem. V Norsku se mu podobný kousek před pár lety povedl. "Doufám, že společně dosáhneme velkých věcí," věří Flo.



Slavia přezimuje druhá, za Plzní. V zimě se ale klub z Edenu rozhodl, že ještě víc nabije kádr. Už dříve přišli talentovaný obránce Michael Lüftner z Teplic a zkušený brankář Přemysl Kovář z bulharského klubu Černo More Varna. Třetí jméno na seznamu posil je z Norska. Vizitka, jakou se může Flo pyšnit, budí respekt.

Do očí fanoušky Slavie určitě praští, že v roce 2014 slavil Flo s Molde norský titul. Na hřišti určitě nebyl jen do počtu. Se sedmi asistencemi patřil do elitní desítky nahrávačů celé soutěže.

„Snažím se hodně běhat, hrát nahoru-dolů a k tomu přidávat přesné přihrávky. Doufám, že přidám i nějaké gólové asistence a samozřejmě góly,“ popsal Flo sám sebe po fotbalové stránce.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Na podzim téhož roku nakoukl i do norské reprezentace, naposledy za ni nastoupil v listopadu 2014. V nedávno skončeném ročníku norské ligy odehrál 21 zápasů, vstřelil dvě branky a na čtyři nahrál. O tom, že Flo umí útok sám zakončit dělovkou, nebo připravit zakončení pro spoluhráče, není pochyb.

Dobrá zpráva pro fandy Slavie určitě je, že touhle posilou to v Edenu nekončí. Klub hledá během zimy dál. Podle informací Sportu sešívaní cílí ještě na jednoho hráče na kraj zálohy.

VIDEO: Podívejte se, jak Flo pálil a přihrával v norské lize

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud