Tomáš Podvín
3. ledna 2017 • 04:50

ČTYŘI posily Slavie: Jak se popisují, kde můžou hrát a jaké mají šance?

Vstoupit do diskuse
0
  • Nové posily pražské Slavie na společné fotce. Zleva Přemysl Kovář, Marko Alvir, Per-Egil Flo a Michael LüftnerNové posily pražské Slavie na společné fotce. Zleva Přemysl Kovář, Marko Alvir, Per-Egil Flo a Michael LüftnerFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Jsou (zatím) čtyři. Posily pražské Slavie už se seznámily se svými novými spoluhráči a pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého si poprvé vyzkoušely hřiště v Edenu. Už brzy ale brankář Přemysl Kovář, obránci Per-Egil Flo, Michael Lüftner a záložník Marko Alvir odletí s týmem za teplem do Číny. Jaké jsou jejich vyhlídky a jak sami sebe hodnotí? Na to se podívejte v článku.

  • Přemysl Kovář

    O místo jedničky se ve Slavii chce poprat Přemysl Kovář.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Zkušený brankář přichází místo Martina Berkovce, který odešel na hostování do Bohemians 1905. „Trochu mě vyděsilo, že jsem tady už skoro nejstarší,“ smál se gólman před začátkem přípravy. Odmítl ale, že by do Slavie přišel jen krýt záda Jiřímu Pavlenkovi.

    „Všichni víme, jakou měl Jirka na podzim formu, dostal se i do reprezentace. Ale nejdu sem jenom jako zkušená dvojka, chci si také odchytat nějaké zápasy. Budu na něj tlačit, abych ho posunul, a v případě potřeby musím být připravený,“ tvrdil Kovář.

    Přesto je jasné, že právě na místo dvojky ho trenér Šilhavý přivedl. Zkušený kouč dal společně s trenéry brankářů od začátku velkou důvěru Pavlenkovi a na tom se nebude nic měnit. O to víc, že mladý brankář důvěru zatím splácí.

    Slavia zahájila přípravu. Do Číny poletí bez Keniji, Deliho a Ngadeua
    Video se připravuje ...

  • Per-Egil Flo

    Flo: Běhám, dokud můžu. A mám dobrou levačku
    Video se připravuje ...

    Sedmadvacetiletý levý obránce přichází z norského Molde. „Flo je zkušenější kluk, byli jsme spolu na večeři. Věřím, že jako severský viking se z toho tlaku, který nás čeká, nepodělá, a bude posilou,“ podpořil Nora trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

    Na levé straně obrany ve Slavii nejčastěji nastupoval Jan Bořil, ten ale může hrát i vpravo. Flo tak má poměrně velkou šanci na základní sestavu, dalším konkurentem bude Tomáš Jablonský. „Máme dobrou sestavu, Slavia je velký klub a opravdu mě chtěla. O místo se porvu,“ slíbil norský obránce.

    A jak by Flo sám sebe popsal? „Jsem obránce, který hodně běhá. Mám dobrou levou nohu, doufám, že to předvedu při přihrávkách a centrech,“ usmál se.

    Trenér Slavie Šilhavý: Věřím, že ještě jedna posila přijde. Chci záložníka
    Video se připravuje ...

  • Michael Lüftner

    Michael Lüftner na svém prvním tréninku ve slávistických barváchFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Další posilu do obrany si Slavia vyhlédla v Teplicích, odkud přivedla stopera Michaela Lüftnera. „Je to stabilní člen reprezentace do 21 let a výborně nám doplní střed obrany,“ pochvaloval si kouč Šilhavý.

    Lüftner to ale nebude mít vůbec lehké. Simon Deli je totiž oporou Slavie a jedním z nejlepších stoperů v celé lize. Vedle něj si na podzim vedl velmi dobře také kapitán Jiří Bílek. A k dispozici je také Michal Frydrych, který může nastupovat i na beku.

    „Vím, že je tady velká konkurence, ale tak to mám rád. Myslím, že jsem připravený. Budu se díky tomu zlepšovat. Na můj post jsou tu výborní fotbalisté, ale jdu sem s tím, že nechci sedět na lavičce,“ vyhlásil Lüftner na začátku přípravy.

  • Marko Alvir

    Posila Slavie Marko Alvir: Atlético byla velká zkušenost, velkého fotbalu se nebojím
    Video se připravuje ...

    Dvaadvacetiletý záložník přišel do Slavie ze slovinského NK Domžale, kde ho byl sledovat sám trenér Šilhavý. „Působí na mě velmi pozitivně. Jeho mentalita hovoří za vše, mluví o pohárech a titulu, takže sebevědomí mu nechybí. Doufám, že to předvede i na hřišti,“ přál si kouč „sešívaných“.

    Alvir může podle svých slov hrát i na pravé straně zálohy, nejlépe se ale cítí uprostřed středové řady. Cesta do základní sestavy tak pro něj nebude vůbec snadná, právě ve středu zálohy má Slavia velkou sílu.

    Na defenzivním záložníkovi se skvěle chytil Michael Ngadeu, na svou šanci navíc čekají Jasmin Ščuk a Tomáš Souček. Před Ngadeuem nastupovali Josef Hušbauer a Antonín Barák, oba ve skvělé formě. Alvir si přesto věří.

    „Přišel jsem do Slavie bojovat o místo, myslím, že na to mám. Slavia je velký klub, konkurence je samozřejmostí,“ řekl chorvatský záložník. „Nechci sám sebe popisovat, určitě mě brzy uvidíte v akci,“ dodal pak s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud