Jonáš Bartoš
4. ledna 2017 • 13:05

Plzeň už maká. Sýkoru z Liberce nechce, rozhodl se pro jiný klub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec odpočívání, jde se na věc. Úřadující fotbaloví mistři, fotbalisté Viktorie Plzeň, už makají na tom, aby zvládli co nejlépe ligové jaro. Trenér Roman Pivarník přivítal kompletní kádr lídra nejvyšší soutěže - celkem 26 fotbalistů. Nechyběla ani první zimní posila Viktorie, slovinský reprezentant Erik Janža. Šanci dostávají i tři talentovaní mladíci. Mužstvo určitě neposílí liberecký univerzál Jan Sýkora, který podle slov plzeňského kouče upřednostnil jiný klub.



Už před desátou dopoledne hráči kroužili na umělce v tréninkovém areálu v Luční ulici. Při úvodním společném tréninku roku 2017 se trenéru Pivarníkovi hlásilo 26 fotbalistů, kteří vstoupili do zimní přípravy.

Kádr Viktorie zatím neopustila žádná z opor. Soupravu Viktorie už oblékl i slovinský reprezentant Erik Janža, který přišel z Mariboru. S áčkem trénují mladíci Rychnovský, Piroch (oba obránci) a záložník Hlavatý.

„Těší mě, že jsem po dovolené našel mužstvo kompletní, hráči vykurýrovali zranění a šrámy z náročného podzimu a jsou připraveni. Navíc jsme kádr doplnili o Erika Janžu, který k nám přichází z Mariboru. Šanci poznat atmosféru v prvním týmu dostávají i tři talentovaní mladíci. Věřím, že v následujících týdnech uděláme velký kus práce, který nám pomůže dosáhnout našeho společného cíle,“ pochvaloval si trenér Roman Pivarník.

Plzeň stále hledá hráče na dva posty - stopera a podhrotovou pozici. Na spadnutí je příchod zlínského stopera Tomáše Hájka (VÍCE ČTĚTE ZDE>>>), naopak odchovanec Jan Sýkora z Liberce nepřijde. Zájem o něj má Slavia i Sparta. "Sýkora se rozhodl, že půjde do jiného klubu, momentálně to pro nás není aktuální," upřesnil Pivarník.

Po podzimní části se myšlenkami na odchod netajil Michal Ďuriš , klub jedná i o dalším angažmá útočníka Jana Holendy (skončilo mu hostování v Bohemians). Jana Kovaříka, o němž se spekulovalo v souvislosti se Slavií, v zimě klub nikam pustit nechce.

Plzeňský Pivarník: Nechci kupovat hráče za nesmyslné peníze
Video se připravuje ...

Z hostování se vrací vytvrvalec Chrien

Západočeský klub si z hostování stáhl záložníka Martina Chriena. 21letý slovenský záložník strávil podzim v Ružomberoku, českou ligu si zahrál i ve Zbrojovce Brno. Na Slovensku na sebe upozornil velmi slušnými výkony a český mistr ho v přípravě hodlá vyzkoušet.

„Martin byl vyhlášený nejlepším vytrvalcem slovenské ligy, navíc patřil k nejlépe hodnoceným hráčům slovenské jednadvacítky. Během podzimu jsme se na něj byli několikrát osobně podívat a je dobře, že je zpátky v Plzni,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Plzeňští fotbalisté odtrénují první blok přípravy v domácích podmínkách, v plánu mají také dvě zahraniční soustředění ve Španělsku (16. – 24.1., 31.1. – 10.2.). Úvodní přípravný zápas odehrají doma s Domažlicemi (10.1.), před odletem na soustředění se tým ještě utká s Ústím nad Labem (14.1.).

Kádr Viktorie Plzeň na startu přípravy:

Brankáři: Kozáčik , Bolek, Sváček
Obránci: Baránek, Hejda, Hubník , Matějů, Rychnovský, Limberský , Piroch, Řezník , Janža
Záložníci: Hlavatý, Hořava, Hromada, Hrošovský , Kopic, Kovařík, Petržela, Suchan, Zeman , Chrien
Útočníci: Bakoš, Ďuriš, Krmenčík, Poznar

Hubník o Slavii: Hodně zahraničních hráčů nedělá dobrotu
Video se připravuje ...

Kozáčik: Větší vyrovnanost ligy je dobrá pro fanoušky
Video se připravuje ...

Ligový podzim v 60 sekundách: FC Viktoria Plzeň
Video se připravuje ...

Jan Kovařík a David Limberský na prvním letošním tréninku Viktorie Plzeň.
Jan Kovařík a David Limberský na prvním letošním tréninku Viktorie Plzeň.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud