4. ledna 2017 • 17:10

Nová role pro Horvátha. V Plzni povede juniorku, ale zůstane i u áčka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Horváth se stal hlavním trenérem juniorského týmu Viktorie Plzeň. Zároveň zůstane asistentem Romana Pivarníka u ligového celku, jen se nebude zapojovat do všech tréninků.



"Pavel zůstává dál mým asistentem, ale pro jeho rozvoj je lepší, aby pracoval i jako hlavní trenér a určité věci si sám vyzkoušel," řekl plzeňský kouč Pivarník. "Bude s námi chodit jen na herní tréninky, aby se pak mohl věnovat juniorce. Na kondiční tréninky máme dost dalších lidí," dodal.

Jednačtyřicetiletý Horváth je legendou plzeňského klubu a strůjcem tří mistrovských titulů. Kariéru zakončil v létě 2015. Následně se stal trenérem třetiligových Domažlic, ovšem po dvou měsících přijal nabídku na post asistenta Karla Krejčího.

V realizačním týmu zůstal i loni v létě po nástupu Pivarníka. Na starosti má hlavně standardní situace. V realizačním týmu jsou i asistenti Zdeněk Bečka a Tomáš Trucha.

Nyní se Horváth posune k juniorce, která je po podzimu v tabulce čtrnáctá s pouhými čtyřmi výhrami ze 16 zápasů. Ve funkci nahradí Radka Schveinerta.

V Plzni došlo na startu nového roku i k dalším změnám. Přišel slovinský reprezentant Erik Janža, z hostování se vrátil Martin Chrien. Půlroční hostování v Bohemians 1905 skončilo útočníkovi Janu Holendovi. Do přípravy s Viktorií se ale nezapojil a západočeský klub momentálně řeší jeho další budoucnost.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud