Stanislav Hrabě
6. ledna 2017 • 05:00

Slavii čeká fotbalový ráj. Čínská Havaj, kde má akademii Barcelona

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličané o něm mluví jako o čínském Tahiti, německé cestovní kanceláře ho v katalozích nabízejí jako čínskou Havaj. Ostrov Chaj-nan ležící v tropickém pásmu pod obratníkem Raka je pro českého suchozemce exotická pohádka. K tomu ubytování v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Mission Hills v hlavním městě Chaj-kchou, k dispozici nový sportovní areál, který před měsícem jako svou akademii otvírala španělská FC Barcelona s plánem vybudování třiceti hracích ploch pro tisíc žáčků. Když ne lidský ráj, tak určitě fotbalový.



Slávisté se logicky na takové podmínky pro jinak nepříliš vábné období kondičního soustředění nesmírně těší. „Nikdy jsem v Číně nebyl,“ přiznal trenér Jaroslav Šilhavý .

„A asi nikdo další z kluků,“ připustil, že pro všechny má pobyt v takové destinaci zvláštní půvab. Soustředění přivítal. „Čínští majitelé klubu jsou zřejmě s našimi výsledky spokojeni, proto nám to umožnili,“ poděkoval na dálku majoritnímu vlastníkovi společnosti CEFC a guvernérovi ostrova, jenž slávistickou výpravu osobně pozval.

Ostrov Chaj-nan

Rozloha: 33 920 km²

Počet obyvatel: 8 540 000

Podnebí: subtropické – sklizeň třikrát v roce

Hlavní město: Chaj-kchou (2 046 000 obyvatel)

„Pro mě je návštěva Číny premiérová, takže nový zážitek,“ prohlásil Michael Lüftner, nová tvář ve slávistickém kádru.

„Z dlouhého letu strach nemám, létání mám dokonce rád. Z Teplic znám soustředění na Kypru, v Turecku nebo Chorvatsku, ale do Číny nejedeme na dovolenou,“ uvědomil si mladý stoper, že nejde o turistický výlet. 

„V Číně jsem nikdy nebyl, takže jsem rád, ale hlavně tam budeme mít skvělé podmínky pro trénování. Určitě se do čínské Havaje, jak se ostrovu přezdívá, moc těším,“ přidala se další čerstvá posila, brankář Přemysl Kovář.

„I vzhledem ke vzdálenosti je to exotika,“ připustil slávistický kouč s vědomím únavného sedmnáctihodinového přesunu přes Šanghaj, z něhož patnáct hodin stráví hráči na palubě letadla. „Ale určitě jsou pro hráče příjemné klimatické podmínky s teplotou okolo čtyřiadvaceti stupňů,“ pochvaloval si.

Součástí mají být i dva přípravné zápasy. Jeden patrně s místním účastníkem nižší soutěže, druhý je zatím v jednání. „Doladí se to během pobytu,“ nedělal si slávistický kouč velkou hlavu z toho, že konkrétní soupeře ještě nezná.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenér Slavie Šilhavý: Věřím, že ještě jedna posila přijde. Chci záložníka
Video se připravuje ...

Posila Slavie Alvir: Atlético byla velká zkušenost, velkého fotbalu se nebojím
Video se připravuje ...

Nový obránce Slavie Flo: Běhám, dokud můžu. A mám dobrou levačku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud