21. ledna 2017 • 21:03

Néstor dal první gól za Spartu. Slyšel chválu, těší se do rodného města

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venku mrzlo, umělá tráva se místy proměnila v ledovou plochu. Žádné ideální podmínky pro fotbal. Sparťanské zimní posile z Dukly Néstoru Albiachovi to ale nevadilo. V přípravném duelu proti Teplicím (4:0) nastoupil na hrotu a vstřelil první gól v novém angažmá. O zápisném, které poputuje do společné kasy, se však bavit nechtěl. „To není zas tak důležité. Důležitější je, že jsme vyhráli,“ řekl španělský fotbalista.



Zájem o něho v zimě projevila velká trojka. Kromě Sparty o služby 24letého ofenzivního univerzála stály Slavia i Plzeň. Španělský fotbalista si vybral Letnou s tím, že se jedná o ideální adresu, kde může udělat další progres ve své kariéře.

Jak mu tam jdou první krůčky? Zatímco na španělském soustředění se v duelu proti Freiburgu (0:0) objevil na pozici křídla, v sobotním tuhém mrazu nastoupil na hrotu a byl vidět. Kromě několika nebezpečných centrů si připsal první gól v novém angažmá, když zužitkoval přihrávku obránce Karavajeva a s přehledem zavěsil podél brankáře.

Zápas Sparty s Teplicemi se odehrál na umělé trávě v Rynholci
Zápas Sparty s Teplicemi se odehrál na umělé trávě v Rynholci

Po zápase už však měl v hlavě páteční odlet na další španělské soustředění. To Letenští totiž absolvují blízko Valencie, tedy města, odkud Néstor pochází. „Je to moje město, narodil jsem se tam, takže se domů velmi těším,“ řekl s úsměvem ve tváři.

Radost měl i z toho, že zmizí ze zdejšího mrazivého počasí. „Oproti prvnímu soustředění v Malaze je to jiné. Tam bylo každý den okolo 15 stupňů a svítilo slunce. Tady je klidně deset pod nulou, hřiště je zmrzlé, což není dobré pro kolena a kotníky. Klidně může dojít ke zranění,“ povzdychl si.

Trenér David Holoubek byl s jeho výkonem proti Teplicím velmi spokojen. Zatímco po zápase s Freiburgem tvrdil, že musí ještě přidat, v sobotu už jednu ze svých nových posil chválil. „Je to nadstandardní hráč a ukázal, že bude velkou posilou,“ prohlásil Holoubek.

Trenér Sparty Holoubek po přípravě: Néstor je nadstandardní hráč
Video se připravuje ...

Michal Kadlec: Mrazy nás mohou připravit na Rostov
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud