2. února 2017 • 20:22

Pořád chci hrát dopředu, říká Limberský. Plzeň potěšil i mladý junior

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani v pátém přípravném duelu neodcházeli plzeňští fotbalisté z trávníku poražení. Remíza 0:0 s CSKA Moskva, ruským účastníkem Ligy mistrů, je velmi slušným počinem. "Dozadu jsme hráli dobře," pochvaloval si zkušený obránce David Limberský na klubových stránkách.



Plzeň vstoupila do posledního bloku přípravy, na herním kempu ve španělském Benidormu vychytává poslední detaily, aby šel tým do jarního finiše maximálně vyladěný.

Zápas s CSKA byl prvním opravdu ostrým testem. Silný ruský celek, ještě na
podzim hrající Ligu mistrů, znamená fotbalovou kvalitu, se kterou se Plzeň chce měřit.

Utkání nabídlo několik šancí na obou stranách, nakonec se soupeři rozešli smírně 0:0. "Dozadu jsme hráli dobře. Je to pro nás však stále začátek herního soustředění, takže máme na čem pracovat, ale ten základ tam je," líbil se čtvrteční výkon Davidu Limberskému .

Zkušený levý obránce patřil k těm lepším mužům na hřišti, když dostal prostor, snažil se o své oblíbené útočné výpady po levé straně. "Cítím se slušně a hrát dopředu samozřejmě chci, když je možnost a prostor," předsevzal si Limberský. "Kombinačně jsme tam měli dobré úseky. Občas se sice objevily i ty horší, ale na tom nyní budeme pracovat,“ slíbil 33letý obránce.

Plzeňský útočník Tomáš Poznar v zápase s CSKA Moskva
Plzeňský útočník Tomáš Poznar v zápase s CSKA Moskva

Trenér Pivarník proti ruskému celku postavil silnou sestavu, první střídání
nachystal až do 59. minuty. Na trávník se dostal i Michal Hlavatý. Talentovaný záložník v závěrečné půlhodině rozhodně nezklamal a nazačil, že by mohl být Plzni prospěšný.

"Já jsem byl velmi rád, že mi trenér dal šanci, za to mu musím poděkovat," pochvaloval si osmnáctiletý středopolař. "Před zápasem jsem byl trochu nervózní, jako vždycky, ale zbytečnou obavu ze soupeře jsem neměl," dodal.

Plzeň na soustředění ve Španělsku čekají ještě tři zápasy - v neděli s jihokorejským Daejeonem, ve středu přijde na řadu dánské Odense, generálku odehrají Západočeši s moldavským Kišiněvem.

Jarní část ligové sezony startuje obhájce titulu v sobotu 18. února zápasem s Příbramí.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud