6. února 2017 • 04:57

Plzeň čekala na sudího a bojovala s větrem. Ivanschitz se hledá

Autor: jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas na soustředění ve španělském Benidormu měla Viktoria Plzeň naplánovaný na neděli v půl čtvrté odpoledne. Jenže hráči se kvůli pozdnímu příjezdu sudích dostali k utkání až téměř o 40 minut později. Zápas s Dacií Kišiněv (4:1) navíc komplikoval silný vítr. "Ale dokázali jsme se přizpůsobit," těšilo trenéra Romana Pivarníka, ktrerý se zastavil i u výkonu největší zimní posily Andrease Ivanschitze.



Kdo si v neděli v půl čtvrté odpoledne naladil klubový youtube kanál, aby sledoval plzeňské snažení v Benidormu, divil se. Na trávníku v tu dobu pobíhali hráči v soupravách a ještě se rozcvičovali, úvodní výkop v nedohlednu.

Proč se nehrálo? Na hřišti totiž chyběli ti, co měli zápas odpískat. Kvůli opožděnému příjezdu rozhodčích se výkop utkání s Dacií Kišiněv opozdil zhruba o čtyřicet minut.

To ale nebyla jediná komplikace, která na západočeské fotbalisty číhala. Utkání se hrálo za silného větru, což je při fotbale vždycky nepříjemné.

Hájek o adaptaci v Plzni: Musí to být z mé strany ještě lepší
Video se připravuje ...

"Utkání ovlivnil extrémní vítr, který fotbalu nikdy neprospívá. My jsme se tomu ale dokázali přizpůsobit a vytvořili jsme si hodně šancí, ze kterých jsme dali čtyři branky," ocenil trenér Roman Pivarník výkon své družiny.

"S větrem v zádech se hrálo lépe, horší to bylo po přestávce proti větru. Dlouhé balony nám ujížděly a některé věci mohly být pochopitelně lepší. Ale vyhráli jsme 4:1, celkem brzy jsme skórovali a měli i další šance, takže z tohoto pohledu můžeme být rádi," přidal se k trenérovi stoper Tomáš Hájek.

Plzeň si v testovacích zápasech prověřuje všechny hráče a ladí základní sestavu. Největší pozornost se upíná k Andreasi Ivanschitzovi. Zkušenému rakouskému plejerovi a nejzvučnější zimní posile.

Andreas Ivanschitz ve svém prvním utkání za Plzeň na soustředění ve Španělsku
Andreas Ivanschitz ve svém prvním utkání za Plzeň na soustředění ve Španělsku

Ivanschitz se do toho dostane, věří trenér

"Andy se stále trošičku hledá v naší hře. Mužstvo si ještě také nezvyklo na to, aby ho hledalo. Standardky ale kope výborně, jen se potřebuje víc dostat z únavy," zhodnotil Pivarník výkon 33letého záložníka.

Ivanschitz zatím není úplně ve své kůži a ještě potřebuje čas k tomu, aby naplno rozbalil své kvality. Proti Dacii Kišiněv se podílel na druhém gólu. Rohový kop zakroutil na Lukáše Hejdu, jehož pokus uklidil do sítě Tomáš Hájek.

Síla zkušeného Rakušana je právě ve standardních situacích, které si v Plzni bere na povel a dál bude patřit k jejich exekutorům. "Získali jsme do mužstva dalšího leváka, Kovi (Jan Kovařík) má také výborné standardky. Leváci mají celkově lepší kopací techniku," vyzdvihl Pivarník.

Pivarník: Ivanschitz kope standardky výborně. Je jimi známý, proto přišel
Video se připravuje ...

Všichni v klubu věří, že plzeňská sedmadvacítka vyladí formu na start ligy. Ivanschitz se k týmu připojil později a v prvních týdnech především doháněl kondiční manko.

"Zatím má, v nadsázce, nohy v sádře," glosoval to generální manažer Adolf Šádek pro sport.cz. "Po přesunu z Ameriky a následném absolvování velké zátěže je to pochopitelné. Doufám, že trenér vhodně načasoval odstranění sádry, že Andy bude přínosem od začátku jara."

V neděli tohle Pivarník slíbil. Je přesvědčený, že na start jara bude Ivanschitz připravený. "Potřebuje se jen trošku dostat z únavy, aby byl v pohodě. Těch čtrnáct dní mu chybí, ale věřím, že na ligu bude nachystaný. Na soustředění ve Španělsku dobře potrénoval a srovnal si tréninkové dávky s týmem. V ničem si neulevuje. Postupně se do toho dostane," věřil plzeňský kouč.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud