5. února 2017 • 23:09

Slzy štěstí a gratulace od slávistů. Jsme šampioni, slavil Ngadeu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je bezkonkurenčně nejznámější tváří současné Slavie. Michel Ngadeu v neděli urval s Kamerunem titul mistrů Afriky, stoper "sešívaných" odehrál celé finále a na zlatu měl velký podíl. Slavia i šéf klubu Jaroslav Tvrdík okamžitě posílaly přes sociální sítě pyšné gratulace, hráč na trávníku zase stěží zadržoval slzy. "Jsme šampioni," umístil na Twitter 26letý stoper a aktuální poklad celého Edenu.



Kamerun v nedělním finále prohrával s Egyptem 0:1, utkání ale otočil a slaví ohromné vítězství. Jde o historicky pátý triumf, první od roku 2002. Výraznou stopu na turnaji zanechal i Michel Ngadeu, svými výkony udělal Slavii nejlepší možnou reklamu.

Na postu stopera odehrál všech šest zápasů, vstřelil dvě branky. Po vítězném finále nad Egyptem si zakrýval tvář plnou slz. Dosáhl životního triumfu, který ho může vystřelit ke skvělé kariéře.

"Obrovská gratulace Kamerunu. Rád bych však poděkoval nejen Michaelovi, ale i Simonovi (Delimu) za skvělou reprezentaci Slavie," napsal na Twitter chvíli po nedělním finále šéf Slavie Jaroslav Tvrdík .

Příběh Ngadeua: Jak vyrostl ve Slavii v afrického šampiona
Video se připravuje ...

Ngadeu kvůli kamerunské jízdě za zlatem zmeškal zimní přípravu Slavie, klub mu to ale za jeho výkony určitě rád odpustí. A slávističtí fanoušci už se vidí, jak jim 26letý dlouhán na jaře pomůže k titulu.

"Míšovi," jak mu ve Slavii říkají, celý tým na soustředění držel palce. Na dálku mu posílal pozdravy a věřil, že s Kamerunem na ohromný výsledek dosáhne.

Povedlo se a výjimečný hráč, který do Prahy přišel v létě z rumunského Botosani, jde výkonnostně ohromně nahoru. Už na podzim se stal klíčovým mužem týmu a své kvality potvrdil i na mezinárodním poli.

Navíc se mu výrazně zvedla tržní cena a je dost možné, že v létě budou ve Slavii pročítat velmi zajímavé nabídky na přestup do lepšího klubu.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Slzy dojetí neskrýval ani slávista Dgadeu (vlevo)
Slzy dojetí neskrýval ani slávista Dgadeu (vlevo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud