7. února 2017 • 04:40

Peníze kolem Van Kessela. Může se stát nejdražším hráčem v Polsku

Autor: sh, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestliže zvládne oživit svoji kariéru, může se stát útočník Gino van Kessel nejdražším hráčem v historii polské ligy. Stačí, aby ze strany Lechie Gdaňsk, kam odešel hostovat ze Slavie, došlo po sezoně k uplatnění opce. Částka za přestup by se pak podle polských médií vyšplhala na 1,5 milionu eur (přes 40 milionů korun). Takovou sumu ještě žádný polský klub za hráče nedal.



Gino van Kessel přišel ze Slavie do Lechie Gdaňsk na jarní hostování sice zadarmo, ale polský klub přebírá z valné části jeho základní plat 450 tisíc korun, k tomu dosažené prémie.

Když se Lechie stane vítězem soutěže a postoupí do Ligy mistrů, je opce na Van Kesselovo vykoupení ze slávistického závazku stanovena na 1,5 milionu eur (přes 40 milionů korun). „Nikdy žádný polský klub takové odstupné za hráče nedal,“ upozorňuje redaktor Grzegorz Rudynek z listu Przeglad Sportowy.

Do Van Kessela investovala značnou sumu i Slavia. Před půlrokem přestupoval z Trenčína za částku okolo 35 milionů korun a stal se nejdražší letní posilou klubu.

23letý útočník přes slibný start ve Slavii postupně vypadl ze základní sestavy. Jeho role by ani na jaře podle všeho nebyla jiná, a tak ho klub poslal hostovat do Polska.

V novém působišti už zapózoval v zelenobílém dresu s číslem 99 a rozdal první rozhovory. "Přišel jsem do Gdaňsku, abych nastupoval v základní sestavě. Chci hrát v týmu důležitou roli a střílet branky," předsevzal si rychlonohý forvard.

Lechia Gdaňsk má rozjetou sezonu velmi slibně. V polské Ekstraklase je po dvaceti kolech na druhém místě a sní o svém prvním titulu. V následujícím víkendovém zápase navíc ve šlágru kola přivítá na svém hřišti ligového lídra Jagiellonii Bialystok.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud