9. února 2017 • 09:29

Rumuni se těší na přestup Ngadeua. Němci nabídli Slavii 100 milionů, tvrdí

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě si mnul ruce a nyní musí doslova skákat radostí až ke stropu. Majitel rumunské FC Botosani Valeriu Iftime je v sedmém nebi. Dle jeho slov totiž již brzy dojde k dalšímu přestupu slávistického obránce Michaela Ngadeua a jeho klub za svého bývalého hráče vyinkasuje až 20 procent z přestupové částky. „Už teď měl nabídky z bundesligy. Je jasné, že přestoupí,“ uvedl pro rumunský server Fanatik.ro.



Před pár dny vyhrál Africký pohár národů a stal se kamerunským hrdinou. Kolem slávistického obránce se během chvíle doslova převrátil svět. Za kvalitní výkony během turnaje byl zvolen do ideální jedenáctky šampionátu, ale to pravé ohodnocení dobře odvedené práce má teprve přijít.

Podle majitele rumunského celku Botosani, odkud Ngadeu v létě přišel do Slavie, je ve hře další přestup 26letého defenzivního univerzála. „Myslím si, že brzy vyděláme další peníze, protože on v klubu dlouho nezůstane,“ citují rumunské servery Iftimeho.

Botosani má prý s pražským klubem vyjednáno, že z dalšího transferu obdrží 15 procent z přestupní částky. Některé servery mluví dokonce až o 20 procentech. „Co vím, tak už nyní byly ve hře nabídky z bundesligy kolem tří až čtyř milionů eur (cca 100 milionů korun),“ uvedl Iftime. „Je zřejmé, že přestoupí. Natrefili jsme na zlatý důl,“ dodal rumunský funkcionář.

Spekulace o tom, že bundesligové kluby chtěly Ngadeua na Twitteru vyvrátil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. „Je to úplný nesmysl a žádnou podobnou nabídku na Slavii neevidujeme."

Příběh Ngadeua: Jak vyrostl ve Slavii v afrického šampiona
Video se připravuje ...

Podle Iftimeho je škoda, že Botosani nedisponuje takovým kreditem na evropské scéně jako má například přední rumunský klub Steaua Bukurešť. „To bychom jej prodali za ještě větší částku,“ rozplývá se. Přitom v létě nebylo daleko k tomu, aby Ngadeu do rumunské metropole zamířil.

„Ano, se Steauou jsme jednali, ale zvolili jsme lepší nabídky pro hráče i klub,“ prozradil Iftime, který kamerunského reprezentanta přivedl jako neznámého hráče z rezervy Norimberku a dle svých slov se z něho stal nejlepší obránce v klubové historii.

Je otázkou, jak se k případnému prodeji postaví Slavia, která se své opory nebude chtít vzdát bez boje. Podle hráčského agenta Zdeňka Nehody, který dobře zná francouzský trh, by Ngadeuova cena mohla v létě vyšplhat až na deset milionů eur (270 milionů korun).

Záležet také bude na tom, zda si Ngadeu přenese svojí formu z podzimu a Afrického šampionátu do jarní části sezony, pokud ano, budou v létě v Edenu (i v Botosani) žně. „Jestli se nezraní a bude nadále hrát dobře, tak ho Slavia v létě prodá. Má cit pro hru a tím se zdaleka nemůže moc Afričanů chlubit,“ uvedl pro Sport bývalý trenér „sešívaných“ Dušah Uhrin mladší , který kamerunského fotbalistu do Česka přivedl.

Ngadeu (vpravo) si vychutná spolu se spoluhráči obrovský úspěch
Ngadeu (vpravo) si vychutná spolu se spoluhráči obrovský úspěch

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud