Jakub Dvořák
26. února 2017 • 21:09

Na držení míče se nehraje. Sparta nedokáže využít potenciál, řekl Požár

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy, dvě porážky, remíza a jedna vydřená výhra. Sparta v jarní části sezony rozhodně nepředvádí výkony, kterými by se mohla chlubit. V nedělním utkání 18. kole ePojisteni.cz ligy dostala od Jablonce tři góly a prohrála 1:3. „Nehrajeme dobře. Chybí nám produktivita, nejsme účelní a takové výkony se opakují,“ hodnotil výkon svých svěřenců hlavní trenér Tomáš Požár.



Do zápasu vstoupili s chutí, jenže sotva se sparťané v chladném Jablonci rozkoukali, už prohrávali 0:2. Herní převaha nad domácími jim byla k ničemu. Severočeši dávali Pražanům lekci z produktivity a zápas dotáhli k výhře 3:1.

„Výsledkově zápasy nezvládáme,“ řekl po utkání Tomáš Požár, který je vedený jako hlavní kouč Sparty. „Kdybych měl hodnotit nedělní duel, tak jeho začátek byl přesně takový, jaký soupeř potřebuje. My na takové momenty neumíme reagovat. Nejsme dostatečně důrazní v soubojích, navíc nám chybí agresivita. Na držení míče se fotbal nehraje,“ dodal ironicky.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Sparta 3:1. Domácí rozhodli v úvodu, pálil Mehanovič
Video se připravuje ...

Téměř totožné výkony Letenští předvádí ve všech letošních zápasech. Čím si to Požár vysvětluje? „Kdybychom to věděli, tak to vyřešíme. Opakuje se to a rozhodně nehrajeme dobře. Nehrajeme účelně, chybí nám produktivita, nejsme efektivní a netlačíme se do vápna,“ vyjmenovával další důvody, proč Sparta na jaře tápe.

V jeho očích tým doplácí na to, že stále nemáme všechny hráče zdravotně v pořádku a situace je podobná, jako na podzim. „Ta anabáze se prodlužuje. Tým v tomhle stavu nedokáže naplno využít svůj potenciál,“ uvedl Požár.

Sestavte si vlastní tým z hráčů ePojisteni.cz ligy a každý den vyhrávejte super ceny!

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Na první Slavii ztrácí Sparta po 18. kole už šest bodů a na čtvrtý Zlín se její náskok ztenčil na pouhé dva body. Nabízí se tak otázka, zda nyní nehraje spíš o udržení třetí příčky než nahánění mistrovské Plzně a celku z Vršovic.

„S Bohemkou jsme sice vyhráli, ale nehráli jsme tak, jak bychom si představovali. Dnes jsme to nezvládli, především kvůli těm zmíněným atributům a vývoji zápasu. Týmy před námi nám unikají, to je fakt. My se budeme muset rychle zlepšit tak, abychom už neztráceli body,“ shrnul Požár současný pohled na ligovou tabulku.

Jablonec - Sparta: A zase Mehanovič – naběhl za stopery a je to 2:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Sparta: Néstor se uvolnil v jabloneckém vápně a trefil tyč
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud