13. března 2017 • 04:40

Jarní eso Slavie. Šikula Sýkora rozhodl centrem, Šilhavý opět chválil

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Malý vzrůstem, ale velký výkony. Zimní posila Slavie Jan Sýkora se zatím jeví jako přestupové terno. V dalším jarním zápase proti Teplicím (2:1) potvrdil skvělou formu a opět stál za rozhodující branku. V 87. minutě poslal z rohového praporku skvělý míč, který si nešťastně srazil do branky hostující útočník David Vaněček. „Honza bude zase pochválen,“ lebedil svého svěřence trenér Jaroslav Šilhavý.



Fanoušci Slavie mají nového miláčka. Záložník, který v zimě přestoupil z Liberce, si o červenobílou popularitu řekl parádními výkony. V předchozích třech jarních utkání byl nezastavitelný, skvělým centrem na hlavu Frydrycha pomohl rozhodnout veledůležité utkání s Plzní.

V prvním poločase s Teplicemi za svými výše zmíněnými výkony zaostával. Celá Slavia byla zaskočena dobrou hrou hostů. Navíc za zády chyběl Sýkorovi obvyklý parťák. Michal Frydrych kvůli zranění do utkání nezasáhl, na pravém kraji obrany se objevil Jan Bořil.

Spolupráce s nerozehraným Bořilem trochu vázla, z této strany navíc Teplice vyslaly centr před vyrovnávací brankou. „Úplně se mu nedařilo, sice hodně chtěl, ale nebylo to ono,“ potvrdil Šilhavý .

V průběhu druhého poločasu ale Slavia převzala otěže zápasu, hodně jí pomohl přesun rychlonohé Sýkory na levou stranu. Velký tlak sešívaných vyústil v několik standardních situací, tedy famózní parketu exlibereckého šikuly.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Teplice 2:1. Hosté přišli o bod smolným vlastním gólem
Video se připravuje ...

V 87. minutě se postavil ke standardní situaci, mimochodem ze stejné strany jako před týdnem při rozhodujícím gólu s Plzní. Vyslal parádní prudký centr do vápna a po vlastním gólu Vaněčka mohla vypuknout edenská euforie. „Ve druhém poločase byl Syky hodně znát. Kvalitní přihrávka a centr je jeho velká zbraň. Rozhodli jsme po dalším jeho rohu, určitě bude zase pochválen,“ neskrýval radost Šilhavý.

„Myslím, že Honza Sýkora již po dvou zápasech uzavřel diskuzi o nákladech jeho přestupu. Paráda, Honzo, děkujeme,“ psal před 14 dněmi po zápase s Příbramí na Twitter nadšený šéf klubu  Jaroslav Tvrdík . Sýkora nadále potvrzuje slova svého nadřízeného a stává se klíčovou postavou Slavie v honbě za titulem.

Slavia - Teplice: Sýkora poslal do slávistického vápna centr a Vaněček si dal vlastní gól – 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud