19. března 2017 • 04:55

Ztráty před derby za karty: Siegl sepsul Spartu za Kadlece, Sýkora žluté litoval

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Derby pražských „S“ se sice hraje až za 14 dnů, ale už teď je velkým tématem. Nahrály tomu poslední zápasy Sparty a Slavie. Oba týmy totiž přišly o své hráče kvůli kartám. Zatímco sparťan Michal Kadlec o tom ani nevěděl, slávisté Jan Sýkora a Jan Bořil si nebezpečí vědomi byli, ale ani to nepomohlo. Naopak Josef Hušbauer se trestu vyhnul.



Kadlecovi o kartě neřekli

Obránce Sparty Michal Kadlec, který odehrál duel se Zlínem s kapitánskou páskou, dostal žlutou kartu v 59. minutě, když přidržel Traorého. Sám si ale v tu chvíli ani neuvědomil, že byla čtvrtá a derby se ho tedy týkat nebude.

„Mně říkali, že nejsem v ohrožení. Ptal jsem se na to před zápasem. Tohle je pro mě nová informace,“ překvapil Kadlec po zápase.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Zlín 0:0. Radova premiéra gól nepřinesla
Video se připravuje ...

Podobně na tom byl nový trenér Sparty Petr Rada. „To slyším poprvé. Ale když to není karta za řeči nebo protesty, tak ve fotbale karty přijdou a hráč stojí. Je to každopádně oslabení,“ povzdechl si po zápase.

Za to se do opomenutí Sparty ve studiu O2 Sport opřel den poté legendární Horst Siegl. „To je vrchol všeho. Od čeho je tam vedoucí mužstva (ve Spartě jím je Miroslav Baranek - pozn. red.)? Nic takového by se v lize nemělo stávat,“ nebral si servítky.

Slavia přišla o pravou stranu

Ještě větší problémy bude řešit před derby Slavia. Ta totiž v Liberci přišla hned o dva hráče, čtvrtou žlutou dostal pravý obránce Jan Bořil a pravý záložník Jan Sýkora. Bořil vyfasoval žlutou za faul v 60. minutě, Sýkora minutu před koncem.

„Dnešek si za rámeček nedám. Nemáme tři body a moje čtvrtá žlutá je pěkně na ho*no,“ napsal smutný Sýkora na Twitter.

„Je to nepříjemné, ještě v poslední minutě... Holt v derby nastoupí jiní hráči, které máme,“ nebylo moc do řeči trenérovi Slavie Jaroslavu Šilhavému.

Liberec - Slavia: Sýkora dostal hloupou čtvrtou žlutou a nezahraje si derby
Video se připravuje ...

„Nechtěl bych to komentovat, ale myslím, že ta pro Bóřu (Jan Bořil) nebyla určitě. Tam byl skluz a vzal balon, to bylo určitě vymyšlené. Je to škoda, že zrovna takhle před derby se nám dva vykartovali, ještě v repre pauze,“ litoval spoluhráče Josef Hušbauer.

Hušbauer byl opatrný

Právě Josef Hušbauer byl dalším hráčem, který byl v karetním ohrožení. „Věděl jsem to, takže jsem si dával trochu pozor,“ přiznal zkušený záložník po utkání. Povedlo se, Hušbauer zvládl vypjatý duel bez karty a v derby si zahraje.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:1. Dúbravka se stal hrdinou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud